Nieuwe UHD Blu-ray films Universal en Warner Bros bieden Dolby Vision en HDR10+

18 juli 2019 1 Minuut 1 Reacties
Godzilla

Warner Bros en Universal hebben deze week hun eerste Ultra HD Blu-rayfilms met zowel HDR10+ als Dolby Vision aangekondigd. De nieuwe films komen daarnaast met HDR10 waardoor ze op elke televisie en speler in maximale HDR-kwaliteit bekeken kunnen worden.

HDR10+ is inmiddels al bijna twee jaar gelden gepresenteerd maar toch komen er nog maar weinig films met het HDR-formaat uit. Ook Warner Bros gaf begin 2018 al aan het formaat te gaan ondersteunen maar komt nu pas met de eerste film. Godzilla: King of the Monsters zal de eerste Ultra HD Blu-rayfilm van Warner Bros zijn die zowel met HDR10+ als Dolby Vision verschijnt. De release staat gepland voor eind augustus 2019.

Universal gaf pas een aantal maanden geleden aan met HDR10+ aan te slag te willen gaan, en dat resulteert nu in de release van The Secret Life of Pets 2, voorzien van zowel HDR10+ als Dolby Vision. Deze film moet ook eind augustus op Ultra HD Blu-raydisc verschijnen. Later kunnen we Shaun of the Dead, Hot Fuzz en The World’s End verwachten, ook voorzien van HDR10+ en Dolby Vision.

Momenteel zijn de filmstudio’s nog wat verdeeld als het op HDR-formaten aankomt. Onder meer Disney, Netflix, Sony Pictures en Paramount kiezen exclusief voor Dolby Vision. 20th Century Fox, Lionsgate, Amazon, Universal en Warner Bros hebben aangegeven zowel Dolby Vision als HDR10+ te zullen ondersteunen.

Reacties (1)