tvOS 14 krijgt picture-in-picture en makkelijker wisselen tussen profielen

22 juni 2020 1 Minuut 0 Reacties
tvos-14-1

Apple heeft op de WWDC twee nieuwe functies voor tvOS aangekondigd die beschikbaar komen in versie 14. Met de picture-in-picture modus kun je naar twee video's tegelijkertijd kijken. Daarnaast moet het veel eenvoudiger worden om te wisselen tussen gebruikersprofielen en profielen voor Apple Arcade.

Picture-in-picture modus

Met de nieuwe picture-in-picture modus kunnen gebruikers naar twee video’s tegelijkertijd kijken. Tijdens de WWDC-presentatie noemde Apple als voorbeeld het bekijken van een fitnessvideo terwijl het nieuws in een kleiner schermpje in de hoek uitgezonden wordt. De modus krijgt ook integraties met apparaten die op het HomeKit-platform draaien. Zo kun je bijvoorbeeld de feed van een beveiligingscamera op je scherm laten tonen wanneer er iemand voor de deur staat. Er komt ook een Home-app beschikbaar waarmee je de status van verbonden apparaten kunt inzien, net als op iOS- en macOS-apparaten.

Makkelijker wisselen tussen profielen

Daarnaast moet het volgens Apple makkelijker worden om te wisselen tussen gebruikersprofielen en profielen voor Apple Arcade. Er verschijnt op verzoek een menu over het scherm waarmee je eenvoudig kunt wisselen tussen gebruikers. Zo kun je ook wisselen tussen profielen voor Apple Arcade, zodat je meteen verder kunt waar je in een spel gebleven was.

Verder kondigde Apple aan dat het mogelijk wordt om video’s in 4K te streamen via AirPlay vanaf iOS-apparaten. Ook wordt het assortiment van ondersteunde controllers uitgebreid met Microsoft’s Xbox Elite 2. Tenslotte liet Apple nog een teaser trailer zien van de serie Foundation, gebaseerd op de boeken van Isaac Asimov. Deze serie zal op een later tijdstip te zien zijn op Apple TV+.

Reacties (0)