Toshiba brengt F1 serie 3D TVs naar Europa

10 augustus 2010 1 Minuut 0 Reacties
Toshiba-55F1-3D-TV

Bronnen uit Japan hebben laten doorschijnen dat Toshiba er helemaal klaar voor is om haar recent gelanceerde F1 3D TV serie, welke later deze maand in Japan te koop zal zijn, naar Europa te brengen. De nieuwe modellen, welke in 46 inch en 55 inch formaten komen, zullen ook in de USA te koop zijn en introduceren een zeer grote energieverbruik reducering en een Deens ontwerp.

Toshiba wil met deze grote lancering haar marktaandeel in de zeer competitieve TV sector vergroten. Het bedrijf heeft als doel om dit jaar 15 miljoen sets te verkopen. Als dat behaald wordt betekent dit een stijging van 50% ten opzichte van vorig jaar.

Toshiba wil de F1 3D TV serie positioneren in de meer stijlvolle kant van de markt. De Deen Jacob Jensen en zijn fraaie design moeten hiervoor gaan zorgen. Volgens Toshiba wordt de stijl gekarakteriseerd door eenvoud en schone lijnen van de TV, welke maar 29mm dik is. Maar niet alleen het design is belangrijk, want het milieu krijgt veel nadruk van Toshiba. Volgens het merk heeft de F1 serie een jaarlijks verbruik van 160kWh, wat de TV een van de zuinigste 3D TV’s op de markt maakt.

De F1 serie maakt gebruik voor 240Hz LED panelen met een contrast ratio (dynamisch) van 2.000.000:1. Andere features zijn onder andere DLNA ondersteuning, internet toegang, vier HDMI inputs, en de optie om een harddisk aan te sluiten en van TV op te nemen.

De exacte aankomst datum op ons continent en de adviesprijs moeten nog bekend gemaakt worden.

Reacties (0)