Toshiba BDX6400 Blu-ray speler krijgt 4K Image certificaat

28 juni 2013 1 Minuut 0 Reacties
Toshiba-BDX6400

Toshiba kondigde begin dit jaar tijdens CES 2013 verschillende nieuwe producten aan, waaronder een aantal Blu-ray spelers. Naast de drie Blu-ray spelers die inmiddels in Nederland verschenen zijn komt Toshiba met de BDX6400 Symbio Media Box en Blu-ray speler. Dit model is volgens de fabrikant het eerste model ter wereld dat een zogenaamde 4K Image certificaat van Technicolor krijgt.

De BDX6400 is een Symbio Media Box en Blu-ray speler met een aantal interessante extra features. Zo kan het model, net als de meeste high-end modellen van grote fabrikanten, lage resolutie content opschalen naar de hoge 4K resolutie. Hierdoor moet content in hoge resolutie op de nieuwste 4K Ultra HD tv’s te bekijken zijn. Toshiba maakte overigens vandaag de prijzen van de eerste 4K Ultra HD tv’s bekend.

Het 4K Image certificaat van Technicolor waarover de Blu-ray speler beschikt heeft als doel het het opschalen van 4K-content te standaardiseren en consumenten te laten weten of een apparaat aan de eisen voor 4K Ultra HD content van hoge kwaliteit voldoet. De BDX6400 van Toshiba zou hierdoor, volgens de fabrikant zelf, content naar 4K-resolutie kunnen opschalen zonder artefacts te introduceren in het beeld.

De Toshiba BDX6400 Symbio Media Box en Blu-ray speler moet komende zomer in de VS verschijnen voor een prijs van 300 dollar. Over de Nederlandse prijs en beschikbaarheid is nog niks bekend.

Bron: Persbericht


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)