Toekomstige iMac heeft mogelijk beamerfunctie

15 maart 2020 2 Minuten 0 Reacties
iMac

Apple lijkt aan een nieuwe Mac te werken en die zou een beamerfunctie kunnen hebben. Dit is te lezen in een nieuw patent.

Hoewel pc’s door de jaren heen steeds vaker zijn ingeruild door laptops, en laptops op hun beurt weer door smartphones, is er een desktop die waarschijnlijk nog wel even populair blijft: iMac. Apple lijkt bovendien aan een nieuwe te werken, want het heeft een patent vastgelegd voor technologie waarmee het computerscherm kan worden geprojecteerd op de muur.

Apple-patenten

Het patent is geregistreerd bij het Amerikaanse USPTO, een octrooi-organisatie waar Apple diverse patenten heeft. Het idee is dat wat er op het beeldscherm te zien is, via een projector wordt weergegeven op de muur. Het patent is dan ook bedoeld om ‘onzichtbare’ materialen te gebruiken, zoals een muur achter de iMac.

Er staat letterlijk dat het kan zijn dat het elektronische apparaat wordt uitgerust met projecterende displays die de werkomgeving gebruikt voor visuele output. Kortom, er komt volgens dit patent mogelijk een mini-beamer in Apple’s toekomstige iMac. Hiermee kun je bijvoorbeeld films groter projecteren op de muur.

iMac als beamer

Het is de vraag of het projecteren van het beeld invloed heeft op het ontwerp van de iMac, want in principe zit het normale scherm van de machine in de weg van de projectie. Het idee is dan dat het scherm en de muur samen één beeld tonen. De achterkant van de iMac wordt waarschijnlijk helemaal van glas om zo de projectie te laten doorschijnen.

Apple heeft recentelijk een patent vastgelegd voor een iMac gemaakt uit één blad glas, dus het lijkt erop dat het er flink op los experimenteert met zijn thuiscomputer. Apple geeft in het patent voor de beamerfunctie bovendien aan dat Mac livebeelden moet kunnen uitzenden.

Livestreamen vanaf iPhone

Het idee is daarmee om iPhone, iPad en iMac beter te stroomlijnen. Wat jij vastlegt met je iPhone moet dan direct worden geprojecteerd met je iMac. Of Apple ook echt iets met dit patent gaat doen, dat moeten we afwachten. Het bedrijf registreert tientallen patenten per week.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)