THX Tune-up app voor kalibreren home cinema systeem nu ook op Android

28 januari 2014 1 Minuut 0 Reacties
THX-Tune-up-app-Android

Begin 2013 introduceerde THX de Tune-up applicatie voor iOS. Met deze applicatie voor de iPad en iPhone is het mogelijk om je eigen home cinema systeem optimaal in te stellen en deels te kalibreren. Deze week heeft THX ook een Android-versie van de applicatie uitgebracht waardoor meer gebruikers met het systeem aan de slag kunnen.

THX Tune-up app

THX, bekend van de diverse certificaten die aan audio- en videoproducten toegekend worden, heeft als doel een optimale bioscoopervaring brengen naar de huiskamer. De THX Tune-up applicatie is één van de stappen die je kunt ondernemen om de apparatuur in je home cinema systeem op de juiste manier te plaatsen, af te stellen en in te stellen.

De applicatie maakt het mogelijk om middels audiofragmenten en testpatronen en videofragmenten de beeld- en audioweergave van je home cinema systeem te optimaliseren. Zo kun je onder meer de beeldverhouding, de helderheid, het contrast, de kleurweergave en de tint middels verschillende tests optimaal afstellen. Ook beschikt de app over een aantal THX trailers waarmee je kunt tonen hoe indrukwekkend je home cinema systeem is, en een functie waarmee vragen aan experts gesteld kunnen worden.

Reacties (0)