Spotify ondersteunt Google Cast for audio niet

10 januari 2015 1 Minuut 0 Reacties
Google-Cast-Audio

Ondanks eerdere berichtgeving en een statement van Sony, is het zo dat Spotify Google Cast niet gaat ondersteunen in de toekomst. In plaats daarvan wil het bedrijf zich op zijn eigen Spotify Connect-netwerk gaan focussen.

Google Cast for audio

Het was al opvallend dat Spotify uit het lijstje van muziekdiensten ontbrak, die samen met Google Cast for audio zouden gaan werken. Toch waren er berichten dat de muziekstreamingdienst wel met het netwerk zou gaan werken; zelfs Sony had zoiets laten vallen. Maar Spotify heeft eindelijk aangegeven wat het bedrijf nou echt van plan is: het ondersteunt straks niet Google Cast. Spotify wil zich liever concentreren op Spotify Connect, het eigen netwerk waar verschillende hardware met elkaar kunnen communiceren voor het afspelen van audio.

Het zou ook tegen één de strategie van Spotify ingaan wanneer de dienst daadwerkelijk Google Cast zou ondersteunen. De reden dat Spotify Connect opzette, is omdat het bedrijf ervan overtuigd is dat alle techniek zelf in handen de beste resultaten oplevert. Momenteel zijn er al talloze speakers beschikbaar die met Spotify werken: en met al die apparaten waar Spotify tegenwoordig op werkt, zou het wellicht ook een stap in de verkeerde richting zijn om zich aan te sluiten bij de concurrent die precies hetzelfde van plan is.

Met Google Cast kun je direct audio streamen van je smartphone, tablet of pc/laptop, met een druk op de knop naar speakersystemen die de technologie ondersteunen. Voor Google Cast moet je dus nog wel aparte speakers aanschaffen in de toekomst, aangezien er anders geen connectie gemaakt kan worden. Onder meer Sony en LG, die tevens gebruikmaken van Spotify Connect, hebben aangegeven gebruik te gaan maken van Google Cast, samen met diensten als Rdio, Google Play Music, Deezer, Pandora en TuneIn.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)