‘Sony wil TV gaan aanbieden via eigen apparaten’

16 november 2011 1 Minuut 0 Reacties
Sony-assortiment

Sony zou binnenkort wel eens met een web TV systeem kunnen komen waarmee de concurrentie aangegaan wordt met de kabel TV providers. Volgens bronnen van the Wall Street Journal voert Sony momenteel gesprekken met NBC Universal, Discovery en News Corp om licenties af te sluiten. Middels deze licenties zou Sony TV zenders willen gaan distribueren via haar eigen apparaten.

Hoe het systeem techniek is elkaar steekt is niet bekend maar het zou ervoor moeten zorgen dat je in de toekomst TV kunt kijken direct via een Sony TV, Playstation 3, Sony Tablet of een Sony Blu-ray speler, zonder tussenkomst van een TV provider. Toch zouden de eerste gesprekken met de content providers (TV zenders en studio’s) niet soepel lopen omdat Sony maar een klein pakket aan zenders af wil nemen om de kosten voor de consument laag te houden. De zenders en studio’s staan hier niet positief tegenover omdat ze momenteel veel geld ontvangen voor uitgebreide pakketten voor digitale TV providers.

Deze geruchten hebben waarschijnlijk te maken met het unieke TV platform en de onderscheidende TV hardware waar Sony’s CEO Howard Stringer vorige week over sprak. Sony is van plan om iets op de markt te zetten dat daadwerkelijk nieuw is en het verlies van de TV divisie moet omdraaien in winst.

Bron: Slashgear


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)