Sony: “OLED het beste voor 3D, maar geen OLED meer in 2010”

17 januari 2010 1 Minuut 2 Reacties
sonyoled

Naast 3D TV is OLED TV ook een van de nieuwe ontwikkelingen waar veel van verwacht wordt. Maar, eigenlijk geen één van de grote merken gaat dit jaar zijn geld op OLED zetten. Ook Sony heeft aangegeven dat we van het bedrijf dit jaar geen OLED TV van een redelijk formaat hoeven te verwachten.

Stan Glasgow, President van Sony, heeft in een interview laten blijken dat Sony in 2010 niks meer met OLED gaat doen voor de consument. Hiermee blijft de inmiddels twee jaar oude XEL-1 OLED TV van Sony de enige die in productie is. Volgens Glasgow is het wel zo dat OLED de beste TV techniek is om 3D op te vertonen; “Een OLED televisie werkt direct – er is geen achtergrondverlichting nodig met allerlei methoden om het licht zo evenredig mogelijk te verdelen, wat het ideaal maakt voor 3D, maar het is zo de productiekosten van OLED momenteel veel te hoog liggen om het voor de consument interessant te maken, zeker voor de grotere formaten.. Dat is het probleem van OLED: geweldige technologie, geweldige mogelijkheden, maar het is erg moeilijk om de kosten te drukken. Kleinere formaten zijn gemakkelijker te maken”.

Sommigen beweren dat Sony bewust wacht met de lancering van OLED, om eerst alle investering in de LCD technologie terug te verdienen.

Helaas moeten we dus nog even wachten op (3D) OLED.

Reacties (2)