Sony maakt prijzen premium AF9 en ZF9 tv-series bekend

30 augustus 2018 2 Minuten 0 Reacties
Sony-AF9-oled-2

Eerder deze maand kondigde Sony twee nieuwe, premium tv-series aan; de ZF9 lcd led tv-serie en de AF9 oled tv-serie. Inmiddels heeft de Japanse fabrikant ook de prijzen van de nieuwe modellen bekendgemaakt.

Sony AF9 en ZF9 tv-series

Zowel de nieuwe oled- als de nieuwe lcd led-tv’s komen met de vernieuwde X1 Ultimate-processor. Deze beschikt over functies als Object Based HDR Remaster, Super Bit Mapping 4K HDR, Dual database processing en Object Based Super Resolution, waarmee beelden geanalyseerd en geoptimaliseerd worden. Daarnaast heeft Sony een nieuwe ‘panel controller’ toegevoegd en is er de nieuwe Pixel Contrast Booster-modus waarmee het dynamisch bereik en de het kleurbereik vergroot moet worden.

De AF9 is daarnaast uitgerust met de Pixel Contrast Booster, een paneelcontroller voor oled. Deze maximaliseert het dynamische bereik door het gebied van kleurreproductie met hoge helderheid te verbreden. Beelden worden verbeterd met extra detail en textuur. De AF9 is tevens voorzien van de volgende generatie van het Acoustic Surface-geluidssysteem, genaamd Acoustic Surface Audio+. Hiermee wordt het scherm zelf als luidspreker gebruikt.

De nieuwe ZF9 is uitgerust een full array-led paneel dat voorzien is van X-Wide Angle. Hiermee ontstaat een bredere kijkhoek die kleurverschuivingen vermindert, zodat de kleuren echt blijven ongeacht de kijkpositie. De ZF9 is tevens voorzien van X-Motion Clarity technologie. Dankzij deze techniek worden snel bewegende beelden in actiefilms of bij sportwedstrijden soepel weergegeven.

Prijzen en beschikbaarheid

Sony brengt zowel de AF9-serie als de ZF9-serie uit in twee varianten. De oled tv-serie komt in een 55-inch en een 65-inch versie, terwijl de lcd tv-serie in een 65-inch en een 75-inch variant uitgebracht wordt. De prijzen zijn als volgt;

  • KD-55AF9 – € 3.300
  • KD-65AF9 – € 4.500
  • KD-65ZF9 – € 3.000
  • KD-75AF9 – € 5.000

Alle nieuwe modellen zijn bij diverse retailers reeds te pre-orderen.

Lees ook onze Sony ZF9-serie review en Sony AF9-serie review.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)