Sony kondigt hi-res audio-speakers SRS-ZR7 en SRS-ZR5 aan

06 januari 2016 1 Minuut 1 Reacties
sony-srs-zr-5

Tijdens de CES 2016-presentatie heeft Sony nog meer speakers aangekondigd, namelijk ook de draadloze high-res audio speakers SRS-ZR7 en ZR5. De speakers zijn uitgerust met nieuw ontwikkelde full-range drivers voor een uitgebreide frequentierespons.

SRS-ZR7 en SRS-ZR5 aangekondigd

Sony heeft tijdens de CES-beurs twee nieuwe draadloze luidsprekers aangekondigd die het mogelijk maken naar hi-res audio te luisteren. De speakers zijn uitgerust met nieuw ontwikkelde full-range drivers voor een uitgebreide frequentierespons. Tegelijkertijd leveren de twee subwoofers en de passieve radiator diepe krachtige bastonen. De SRS-ZR7 biedt connectiviteit via een one-touch-verbinding met compatibele nfc-toestellen. Hiermee kan muziek direct via een WiFi-verbinding vanaf een mediaserver thuis afgespeeld worden.

Daarnaast biedt de SRS-ZR7 toegang tot Google Cast en Spotify Connect, terwijl de ZR5 enkel Google Cast ondersteunt. Ook krijgt de SongPal-app van Sony, voor Android en iOS, een betere interface interface. Met Multi-Room kan in iedere kamer in huis draadloos muziek worden afgespeeld. Een nieuwe functie is wireless surround waarmee gebruikers linker- en rechter rear speakers toe kunnen voegen ter uitbreiding van de tv- en soundbar-opstelling. Wireless stereo koppelt twee aparte luidsprekers aan elkaar voor een 2-kanaals stereogeluid.

Prijs en beschikbaarheid

Wireless stereo en wireless surround worden vanaf juni 2016 ondersteund via een SongPal-upgrade. De SRS-ZR5 (afbeelding bovenin artikel) heeft een consumentenadviesprijs van 230 euro en de SRS-ZR7 (afbeelding middenin artikel) heeft een consumentenadviesprijs van 350 euro. Beide speakers moeten in het voorjaar van 2016 uitkomen.

Reacties (1)