Sony kondigt 15 “Mastered in 4K” Blu-ray films aan

26 april 2013 1 Minuut 0 Reacties
Sony-Mastered-in-4k-blu-ray

Sony is één van de fabrikanten die dit jaar haar eerste 4K Ultra HD tv's op de markt brengt. Echter is één van de grootste problemen het gebrek aan 4K content. Eerder kondigde Sony al een 4K mediaspeler aan waarmee 4K content weergegeven kan worden en deze week heeft het bedrijf 15 "Mastered in 4K" Blu-ray films aangekondigd.

Mastered in 4K Blu-rays

Sony probeert er alles aan te doen om de nieuwe 4K Ultra HD tv’s aantrekkelijk te maken voor consumenten (met een groot budget) en komt daarom met speciaal voor deze tv’s ontwikkelde oplossingen. Naast een 4K mediaspeler komt Sony namelijk met zogenaamde “Mastered in 4K” Blu-ray films die op Sony tv’s met deze hoge resolutie optimaal weergegeven moeten worden.

Marketingstunt?

Toch hoeven we niet gelijk enthousiast te worden want het heeft er alle schijn van dat het om een marketingstunt gaat. Deze Blu-ray films kunnen namelijk niet in de 4K resolutie weergegeven worden. Sony heeft de films in 4K opgenomen, in 4K ingescand en vervolgens naar 2K (Full HD) omgezet. De Blu-ray films zijn dus ook gewoon op elke normale Blu-ray speler en elke normale tv af te spelen. Toch moeten deze films volgens de fabrikant op de nieuwe X900 4K Ultra HD tv’s voor een betere beeldkwaliteit, met name qua kleurweergave, zorgen al gaat men niet in op de details over hoe dit dan precies werkt.

Later dit jaar worden er 15 “Mastered in 4K” Blu-ray films uitgebracht, waaronder Total Recall, Ghostbusters, Moneyball, Taxi Driver en The Amazing Spiderman.

Via: AVForums

Reacties (0)