Sony komt met nieuwe NSZ-GS8 Google TV mediaspeler

10 juni 2013 1 Minuut 0 Reacties
Sony-NSZ-GS8

In augustus vorig jaar lanceerde Sony haar eerste Google TV mediaspeler in de vorm van de NSZ-GS7. Dit model was ook één van de eerste Google TV producten die op de Nederlandse markt gebracht werd. Deze week heeft Sony een opvolger voor de mediaspeler aangekondigd.

Sony NSZ-GS8

De nieuwe NSZ-GS8 mediaspeler is minimaal verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Sony heeft namelijk alleen een nieuwe afstandsbediening ontwikkeld die ondersteuning voor ‘voice search’ bevat middels een ingebouwde microfoon. De functie voor spraakgestuurd zoeken werd onlangs door Google aan het platform toegevoegd en met de nieuwe mediaspeler kan hier gebruik van gemaakt worden. Of er onder de motorkap ook verbeteringen doorgevoerd zijn is nog niet bekend. Wel beschikt het apparaat nog steeds over diverse aansluitingsmogelijkheden waaronder HDMI en USB, kan media gestreamd worden middels DLNA en heb je toegang tot de Google Play Store voor het downloaden van applicaties.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony NSZ-GS8 mediaspeler met Google TV wordt vanaf juli in de Amerikaanse winkels verwacht voor dezelfde prijs als zijn voorganger; 199 dollar. Het nieuwe model zal naar verwachting ook zijn weg naar de Nederlandse winkels vinden en 199 euro gaan kosten.

Via: Engadget

Reacties (0)