Sony introduceert nieuwe Personal 3D Viewer, HMZ-T2

29 augustus 2012 2 Minuten 1 Reacties
Sony-HMZ-T2

Vorig jaar bracht Sony een nieuw product op de markt dat de manier waarop we games spelen en films kijken zou moeten veranderen. Het idee was mooi en de uitwerking was zeker niet verkeerd, maar de HMZ-T1 Personal 3D Viewer, is geen groot succes geworden. Toch introduceert Sony vandaag tijdens IFA 2012 een opvolger in de vorm van de HMZ-T2.

Qua specificaties en werking is de nieuwe Personal 3D Viewer nauwelijks verschillend van zijn voorganger. Volgens Sony is de nieuwe headset wel lichter en comfortabeler, twee punten waar we in de review van de HMZ-T1 over vielen. De HMZ-T2 kan nog steeds 2D en 3D High Definition beelden, inclusief virtuele 5.1 surround sound weergeven. De Personal 3D viewer is uitgerust met twee OLED schermen waarop de beelden worden weergegeven met, volgens Sony, optimaal contrast en zonder enige vervaging. Het 45°-gezichtsveld moet ervoor zorgen dat je volledig opgaat in een speelfilm.

Voor een betere kijkervaring beschikt de e HMZ-T2 ook over een set instelbare lichtkappen die zorgen voor nog meer verduistering en daardoor nog meer privacy bieden. Deze flexibele lichtkappen klik je op de Personal 3D viewer en hinderen volgens de fabrikant het comfort van de headset niet.

De Personal 3D viewer is specifiek ontwikkeld voor zowel filmliefhebbers als gamers. In de 24p True Cinema modus met 24 beelden per seconde worden films getoond precies zoals de regisseur dat voor ogen had. De Clear modus moet zorgen voor vloeiende actiescènes in games. In beide gevallen moet de Auto Colour Temperature aanpassingsfunctie de kleursterkte van het beeld geleidelijk aanpassen van blauwe naar rode tinten, zodat je langer kunt gamen of films bekijken.

Naast verschillende geluidsmodi beschikt de Personal 3D viewer ook over de Virtualphones technologie die een geluidsveld van 360 graden creëert. Verder is er ook nog de ingebouwde Harmonic Equalizer technologie die mogelijke verliezen door de digitale geluidscompressie moet herstellen in een voller en ruimtelijk geluid.

Met een gewicht van nauwelijks 330 gram is de Personal 3D viewer 20 procent lichter dan de vorige generatie. Ook biedt dit nieuwe model meer opties voor het draagcomfort. De hoofdband en de voorhoofd steun zijn extra instelbaar om deze viewer nog beter te laten passen.

De Sony HMZ-T2 is beschikbaar vanaf november 2012 en kost 999 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

fab

fab
05 november 2012 om 16:34

Met dit soort (vrij prijzige speeltjes zou het leuk zijn als je dat soort dingen eens een avondje thuis kon uitproberen. Ik heb er één (nog een oude versie denk ik…) uitgeprobeerd in de winkel van Correct. En op zich maakt dit een leuke indruk. Voelt wel vrij zwaar aan en zit niet lekker op je neus. Zou daarom wel eens leuk zijn wat van dit soort ervaringen op te doen bij een avondje kijken. Nu gooi je duizend euro in het diepe.

Inloggen