Sky gelooft nog steeds in 3D en ziet zelfs nieuwe kansen

06 maart 2013 1 Minuut 0 Reacties
Sky-3D

3D is de laatste weken nogal negatief in het nieuws aangezien veel critici aangeven dat de techniek zijn langste tijd heeft gehad en ingehaald zal worden door onder andere 4K Ultra HD. Toch denkt gelukkig niet iedereen er zo over. Volgens Sky, een van de grootste betaalzenders ter wereld, staat 3D er momenteel zelfs goed voor.

Sky 3D

In een interview met Techradar laat John Cassy, Sky’s hoofd van 3D in het Verenigd Koninkrijk, weten dat men bij het bedrijf optimistisch is over de toekomst van 3D. Cassy denkt zelfs dat het momenteel goed gesteld is met 3D en dat de uitrol op schema ligt. Op dit moment zouden zo’n 400.000 huishoudens in het Verenigd Koninkrijk een abonnement hebben op Sky 3D.

Op de vraag hoeveel mensen ook daadwerkelijk van de dienst gebruik maken kon Cassy geen antwoord geven maar wel gaf hij aan dat 3D het moet hebben van grote evenement zoals het WK voetbal of de Olympische Spelen. De focus van Sky ligt dan ook op deze grote evenementen. Zo zond de zender begin deze maand het laatste testweekend van de Formule 1 uit in drie dimensies. Daarnaast heeft Sky nog grote 3D shows lopen als Got to Dance.

4K Ultra HD en bril-vrij 3D

Cassy ziet 4K Ultra HD niet als bedreiging voor 3D, juist als kans. 3D zou kunnen profiteren van de hogere resolutie aangezien 3D materiaal er simpelweg scherper uit komt te zien en bril-vrij 3D ook tot de mogelijkheden behoort. Bij 3D zonder bril moet de resolutie namelijk opgedeeld worden om meerdere beelden uit te kunnen sturen. Met 4K Ultra HD als startpunt hou je voor bril-vrij 3D dan alsnog een Full HD beeld over. Cassy gelooft in bril-vrij 3D en het is volgens hem niet zozeer of maar wanneer we het in de huiskamer gaan zien.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)