Sky stopt met uitzenden voetbalwedstrijden in 3D

18 september 2014 1 Minuut 0 Reacties
Sky-3D

Het Britse Sky heeft besloten te stoppen met het uitzenden van voetbalwedstrijden in 3D, de zoveelste klap in het gezicht van 3D-liefhebbers.

Het is al even geleden dat we wat nieuws over 3D gepubliceerd hebben, maar met een goede reden; er wordt nauwelijks meer aandacht aan besteed door fabrikanten en tv-zenders. Ook het nieuwtje van vandaag laat weer zien dat 3D – voorlopig – zijn langste tijd gehad heeft. Het Britse Sky heeft namelijk besloten te stoppen met het uitzenden van voetbalwedstrijden in 3D.

Sky heeft in Engeland het speciaal voor 3D ingerichte Sky 3D-kanaal, waaronder meer voetbalwedstrijden uit de Premier League in drie dimensies verschenen. Tegenover The Telegraph laat de omroep weten dat er dit jaar selectiever om wordt gegaan met elke 3D-content er geprogrammeerd wordt en het lijkt erop dat voetbal geen prioriteit meer heeft voor de omroep. De focus van de zender verschuift naar onder meer films en entertainment, met de film Gravity en de documentaire van David Attenborough die rond kerst verschijnen.

Advertentie

Sky is nog één van de weinige zenders die aandacht aan 3D besteedt maar vraagt al geen extra geld meer voor het 3D-kanaal. In de zomer van 2013 liet het Britse BBC al weten te stoppen met 3D-uitzendingen, net als diverse andere omroepen in Europa. De focus lijkt nu te verschuiven naar 4K Ultra HD, de hogere resolutie. Nagenoeg alle grote omroepen testen met uitzendingen in 4K-resolutie en willen binnen een paar jaar de eerste kanalen hiervoor opgezet hebben.

Reacties (0)