Sanus presenteert gemotoriseerde muurbeugel

03 februari 2010 1 Minuut 0 Reacties
sanus_wallmount_030210

Sanus Systems, marktleider op het gebied van ophang systemen, AV meubels en accessoires voor elektronica, heeft aangekondigd dat het product aanbod zal worden aangevuld met de nieuwe VisionMount VLMF109 gemotoriseerde, en volledig beweegbare muurbeugel.

The VLMF109 is geschikt voor TVs met een formaat tussen de 37 en 56 inch met een gewicht tot 50 kg, en biedt bovendien volledige flexibiliteit in kijkhoek door middel van bijgeleverde infrarood afstandsbediening.  Met een druk op een knop kan de kijkhoek worden aangepast, en de TV tot maar liefst 22.9 cm van de muur worden gebracht. Vervolgens kan de muurbeugel 120 graden draaien, om de TV perfect te positioneren. Als de TV niet wordt bebruikt bevindt hij zich op slechts 5 cm van de muur, wat een bijzondere eigenschap is voor gemotoriseerde systemen, die doorgaans meer ruimte vereisen voor de motor.

De nieuwe VLMF109 bevat een compacte motor, volledig weggewerkt in een strak vormgegeven behuizing, die netjes achter de TV wegklapt en zo uit het zicht blijft wanneer de TV niet in gebruik is. Bovendien biedt de open achterplaat meer dan genoeg ruimte om kabels mooi in de muur weg te werken. Daarnaast is de VLMF109 ook zeer stil, zodat de gebruiker ook tijdens het kijken naar de TV geen last heeft van het geluid. De totale geluidsproductie bedraagt slechts 35 decibel, waardoor de buegel bijvoorbeeld stil genoeg is om in een bibliotheek te gebruiken.

De VLMF109 kan eenvoudig in een paar stappen worden geinstalleerd. Ook na installatie maakt de zogenaamde “lateral shift” functie het mogelijk de TV ten opzichte van de muurplaat naar links en naar rechts te bewegen, zodat de TV perfect aan de muur hangt. Om te voorkomen dat de TV de muur raakt, wordt de locatie van de muur door de automatische setup functie bepaald, en een bewegingslimiet ingeprogrammeerd.

DE VLMF109 is inmiddels bestelbaar, maar pas verkrijgbaar vanaf April 2010.

Ingezonden door: Sanus Systems
Via: Hifi.nl

Reacties (0)