‘Samsung verkoopt 53 miljoen TV’s en boekt weer winst’

16 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Smart-Hub-2013

De meeste TV fabrikanten hebben de laatste twee jaar te maken met slechte resultaten en moeten dan ook onderdelen afstoten, de focus verleggen of het aanbod verkleinen. Samsung is echter een van de weinige TV fabrikanten die nog steeds winst weet te behalen. Volgende week zal de Koreaanse fabrikant waarschijnlijk een recordomzet bekendmaken.

Volgens MK Korea gaat Samsung volgende week indrukwekkende cijfers van het afgelopen jaar bekendmaken. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou in 2012 ruim 53 miljoen TV’s verkocht hebben wat neerkomt op een groei van 25 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf had zelf de verwachting ongeveer 50 miljoen TV’s te verkopen. Deze groei zou mede gezorgd hebben voor een winst van maar liefst 1.4 miljard euro over 2012. Toch is de TV afdeling niet alleen verantwoordelijk voor de recordwinst. De mobiele divisie, welke onder meer verantwoordelijk is voor de populaire Galaxy smartphones en tablets, is verantwoordelijk voor maar liefst 68 procent van de winst.

Samsung 2013 TV’s

Samsung wil de groei ook in 2013 doorzetten en doet dit onder meer met een compleet nieuwe LCD TV line-up, een nieuwe plasma TV line-up, haar eerste 55 inch OLED TV en een 85 inch Ultra HD TV.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)