Samsung toont geen nieuwe plasma tv’s tijdens CES 2014

09 januari 2014 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-logo

Diegenen die dit jaar een goede plasma tv willen kopen gaan het lastig krijgen. Panasonic heeft vorig jaar al aangegeven in 2014 geen nieuwe plasma tv's meer op de markt te brengen en Samsung heeft nog geen nieuwe modellen aangekondigd.

Dat het einde van de plasma tv in zicht is mag inmiddels duidelijk zijn. Panasonic, dé fabrikant op het gebied van plasma, liet vorig jaar weten geen plasma tv’s meer te kunnen produceren door de dalende vraag en steeds kleiner wordende marge. Voor de echte plasma-fans blijft er daardoor nog maar één fabrikant over; Samsung.

De verwachting was dat Samsung tijdens CES 2014 een nieuwe line-up plasma tv’s zou lanceren, met in ieder geval één topmodel, maar het bedrijf hield zich opvallend stil. Er werd zelfs niet één plasma tv getoond. Toch is alle hoop nog niet verloren want Samsung laat weten later dit jaar nieuwe plasma tv’s te lanceren, al wil het bedrijf niet zeggen wat we precies kunnen verwachten en houden we dus een slag om de arm. Het is dus zeker mogelijk dat ook Samsung afziet van nieuwe plasma tv’s. Wel worden de in 2013 gelanceerde plasma tv’s van het bedrijf ook in 2014 verkocht.

LG heeft tijdens CES 2014 wel een aantal nieuwe plasma tv-series gepresenteerd maar focust zich met name op de middenklasse- en instapmodellen. De plasma tv’s van LG komen in formaten van 42-inch tot 60-inch en worden komende lente in Nederland verwacht.

Bekijk de 2014 plasma tv line-up van LG
Bekijk de 2014 4K Ultra HD tv line-up van Samsung

Reacties (0)