Samsung toont 7 inch OLED panel, productie in 2011

08 november 2010 1 Minuut 0 Reacties
samsung-oled-7inch

Momenteel wordt OLED het meest gebruikt in mobiele telefoons en video spelers, maar de toevoer is nog zeer beperkt. Tijdens de FPD International exhibition in Japan wil Samsung daar verandering in brengen met de presentatie van haar nieuwe 7 inch Super AMOLED panel, welke in 2011 in massaproductie zal gaan.

De OLED technologie is er klaar voor, maar de massaproductie faciliteiten nog niet. Momenteel is Samsung druk bezig met de bouw van een 5.5G (5.5 generatie) OLED fabriek die in 2011 OLED panelen van de lopende band moet laten rollen. Wanneer deze faciliteit klaar is kan Samsung grotere OLED panelen maken en dat is het merk dan ook zeker van plan.

Het 7 inch panel is bedoeld voor de tablet markt, helaas nog geen TV dus, wat kan inhouden dat Samsung half 2011 een nieuw Galaxy tablet introduceert die van dit nieuwe panel gebruik maakt. Het 7 inch panel heeft een 1.200 x 600 resolutie en bevat de karakteristieken van de OLED technologie, zoals een perfect contrast, snelle response tijd, wijde kijkhoeken en waarheidsgetrouwe kleuren.

Het wordt dus nog even wachten totdat we ook echte OLED TV’s van Samsung in massaproductie zien gaan, maar er zit voortgang in!

Bron: FlatpanelsHD

Reacties (0)