Samsung stopt met productie en verkoop Ultra HD Blu-ray spelers

16 februari 2019 1 Minuut 10 Reacties
samsung-m9500

Het tijdperk van Ultra HD Blu-ray spelers met het logo van Samsung erop lijkt voorbij. De Koreaanse fabrikant heeft inmiddels bevestigd dat er geen nieuwe spelers meer op de markt zullen verschijnen.

Tijdens CES 2019 toonde Samsung geen nieuwe Blu-ray spelers en ook deze week tijdens de Europese av-presentatie werd met geen woord over de spelers gerept. Er gingen dan ook al geruchten dat Samsung zou stoppen met de verkoop van Ultra HD Blu-ray spelers en tegenover Forbes bevestigen diverse bronnen deze geruchten nu ook.

Een reden voor het terugtrekken uit de markt voor (Ultra HD) Blu-ray spelers wordt niet gegeven, maar we kunnen allemaal zien dat deze markt een nichemarkt aan het worden is. Steeds meer mensen maken gebruik van streamingdiensten waardoor het marktaandeel van de fysieke schijfjes slinkt. Het aantal spelers in deze markt is te groot en het aandeel van Samsung te klein om het nog rendabel te houden. Onder meer Panasonic, Pioneer, LG en Sony maken nog (Ultra HD) Blu-ray spelers.

De markt voor spelers zal dus verder verkleinen, nadat eerder Oppo al aangaf te stoppen met de productie. Pioneer gaf echter snel aan dit gat te willen opvullen en heeft inmiddels twee premium modellen in het assortiment. Ook Panasonic heeft met de DP-UB9004 een high-end blu-ray speler op de markt. Voor Samsung geldt dat de UBD-M9500 het laatste model is dat het leven heeft gezien.

Advertentie

Wil je weten welke av-producten Samsung dit jaar op de markt brengt? Lees dan verder in het 2019 home cinema overzicht.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (7)

frans

frans
17 februari 2019 om 09:11

Er word ook nog steeds minder disk verkocht dus dat is ook de reden jongeren die kopen niks meer geen muziek en video dus dan houd het een keer op maar dan moeten ze wel gaan verbeteren van de tv kanelen op de kabal of andere manier internet dat is nog geen 4 k kwaliteit. dus providers ga is aan het werk met de hele handel. Kom is met een goede voorziening en al die streaming kanalen veel geluk ik begin er niet aan. Geen muxziek in iedergeval internet zitten genoeg radio stations. Aan mij zal je geen droog brood verdienen stream kanalen. Ik heb mijn eigen muziek.

Media markt moet is met zijn cd dvd en ander draai spul naar internet gaan niks meer in de winkel jullie zijn veel te duur met dit in de winkel op internet veel goed koper dus koop niks meer bij de media markt.

Inloggen
Patrick

Patrick
17 februari 2019 om 17:02

Slecht verhaal Frans. Wat wil je nu? Je hebt wel allerlei wensen, maar je wil er niet voor betalen. Ik wil er best voor betalen als er goede streaming mogelijk is. Net zoals eerder al met muziek is gebeurd. En een taalfoutje hier en daar kan niet iedereen iets aan doen. Dat begrijp ik, maar “eens” telkens vervangen door “is”…. kom op hé…. zo heb je dat zeker niet geleerd op school.

Inloggen
Frans

Frans
18 februari 2019 om 20:59

Dat streamen kun je wel gaan vergeten zeker echte 4 k met DOLBY atmos dat van een Disk dat gaat meer dan 100 mb per seconde lezen dat zal nooit op de kabel of glasvezel komen kosten de providers gigantisch data centra. Kun jij ook niet betalen als ze allemaal een eigen dienst beginnen en die je allemaal wil zien.
Ik in ieder geval niet. Netflix is niks. Geen 4 k.

Inloggen
Berry Lokbeer

Berry Lokbeer
18 februari 2019 om 10:21

Blu-ray disks worden ook veel te WEAAAARMMMMMMM!

Inloggen
Edior

Edior
19 februari 2019 om 17:58

Hallo Berry,
Dat ligt naar alle waarschijnlijkheid aan je speler want ik heb er nog nooit last van gehad, bij zowel gewone blu ray speler als bij mijn Panasonic UHD speler niet.

Inloggen
Multimediaknaller

Multimediaknaller
18 februari 2019 om 11:29

Als producent van massaproducten (beeldschermen) ga je je natuurlijk niet bezig houden met iets wat alleen een hele kleine groep aanspreekt. Een groep die een film graag wil zien zoals die ook gemaakt is met mooi beeld en mooi geluid , zoals het niet te evenaren DTS HD MA

Inloggen
Frans

Frans
18 februari 2019 om 16:58

Het merendeel weet niet eens dat de leessnelheid van uhd blueray speler soms tot meer dam 100 mb per seconde leest het echte beeld en het DOLBY atmos geluid.
Krijg je nooit gestreamt mensen de providers zien dat niet zitten alles moet worden geknepen wat data aangaat. Netflix amazone videoband geen echte 4 k beelden.

Inloggen
edior

edior
19 februari 2019 om 17:55

Het is inderdaad zo dat er een grote groep mensen is die geen digitale dragers meer kopen en op zich hoeft dat geen probleem te zijn. Ja streaming is zeker niet vergelijken met bv een 4K blu ray en voor veel mensen is dat niet belangrijk. Ze zien de verbetering niet, of het interesserd ze niet. Wij, als film en beeld liefhebbers wel dus wij moeten gewoon digitale dragers blijven kopen, dan blijven ze gemaakt worden. Ik wil jullie graag wijzen op onderstaand en dan eens naar de cijfers te kijken, het gaat wel over de usa maar toch,,,
http://www.thedigitalbits.com/columns/my-two-cents/021819-1300 Deze website, persoon, volgt film etc al vanaf het prielle begin en mogelijk dat jullie er iets mee kunnen.
vriendelijke groet van een mede film liefhebber

Inloggen
Frans

Frans
19 februari 2019 om 19:39

Uit eindelijk hebben we de mediamarkt helemaal niet nodig voor 4 K uhd bluerays.
Amazone Zavvi Bol.com zijn gewoon voordeliger dan de mediamarkt.
Loop er vaak binnen om er te kijken naar de prijzen. Het zit ook beetje in een verdomhoekje weg gedouwd de 4 K UHD. Zo verkoopt het dus nooit. Heb al is ge zegt tegen een verkoper ga er mee naar het internet weg uit de winkels met alles. DVD BD en UHD en CD. Begrijpt ook niet dat ze in vinyl zijn gestapt.

Inloggen


26 februari 2019 om 14:16

Wie is jullie? Bij mijn weten is hier niks verwijderd.

Inloggen