Samsung stelt lancering kleinere microled-televisies wederom uit

31 maart 2022 1 Minuut 0 Reacties
Samsung microLED 2021 1

De microled-techniek wordt al een paar jaar door Samsung tijdens elke grote show in de schijnwerpers geplaatst, maar blijkbaar is het nog steeds erg lastig microled-televisies op de markt te brengen. Door productieproblemen zou de Zuid-Koreaanse fabrikant wederom besloten hebben de introductie van 'kleinere' modellen te vertragen.

Afgelopen januari kondigde Samsung aan microled-televisies in formaten van 89-inch en 101-inch op de markt te brengen. Eerder onthulde Samsung al een model van 146-inch. De kleinere modellen zouden vanaf mei van dit jaar geproduceerd worden, maar dat lijkt nu weer uitgesteld. Volgens bronnen van het Zuid-Koreaanse The Elec is de productie van het 89-inch model uitgesteld naar het derde kwartaal van dit jaar. De productie van de 101-inch variant is uitgesteld zonder een nieuwe datum vast te zetten.

De reden achter dit besluit is dat het nog altijd erg lastig is een microled-televisie te produceren. De nieuwe modellen maken gebruik van nog kleinere led-chips en een LTPS (low-temperature polycrystalline silicon) paneel, terwijl het eerste model geprinte PCB’s gebruikte. Op basis van deze techniek zou Samsung dit jaar nog wel een 99-inch variant op de markt willen brengen.

De microled-techniek lijkt nog lang niet klaar voor de massa, zowel qua productie als qua prijs. Eerder doken berichten  op dat het 89-inch model ongeveer 80.000 dollar zou gaan kosten.

Samsung-The-Wall-microled
Lees ook

Alles wat je moet weten over MicroLED – schermtechnologie van de toekomst?

Reacties (0)