Samsung: Nieuwe OLED fabriek voor grotere OLED TV’s

20 april 2010 1 Minuut 0 Reacties
samsung-40-oled

Er gingen al een tijdje wat geruchten dat Samsung bezig was met een nieuwe 5.5 generatie OLED fabriek, maar nu is het dan door het merk zelf bevestigd. Een 5.5G fabriek werkt met 1,300 x 1,500mm basispanelen. Samsung geeft aan dat ze zich in deze fabriek vooral zal focussen op de kleinere maten OLED panels voor mobiele apparatuur, maar de veel grotere basispanelen maken het absoluut mogelijk om OLED panelen te produceren voor kleine tot middel grote OLED TV's.

Samsung bevestigt ook dat de fabriek gebruikt zal worden voor het produceren van OLED panels voor laptops en mogelijk zelfs voor de tweede generatie iPad’s van Apple…

Bronnen uit de industrie laten weten dat de optimale maten (meest effectieve maten om uit de grote basispanelen te snijden) van 5.5G productielijnen 32 inch en 21,5 inch panels zijn.

De installatie van de fabriek staat gepland voor het derde kwartaal van 2010 en Samsung verwacht dat de 5,5G OLED productielijnen vanaf januari 2011 volledig operationeel zijn. Samsung heeft er een redelijk bedrag van 855 miljoen euro tegenaan gegooid om het te realiseren. De uitbreiding was nodig omdat Samsung momenteel al 80 procent van de capaciteit van haar 3,5G OLED fabriek in gebruik heeft. Meer capaciteit is dus zeer gewenst.

Bron: FlatpanelsHD

Reacties (0)