Samsung lanceert The Frame 2018: vernieuwd kunstwerk aan de muur

05 september 2018 2 Minuten 0 Reacties
Samsung The Frame 2018-1

We zagen hem eerder al voorbij komen, maar vandaag is The Frame 2018 officieel door Samsung aangekondigd. Deze designtelevisie, die naast tv kijken ook de mogelijkheid biedt kunstwerken weer te geven, is uitgerust met verbeterde functies, nieuwe mogelijkheden tot personalisatie en meer kunstwerken.

Samsung The Frame 2018

Qua design is The Frame nog altijd The Frame, met een strak vormgegeven lijst die je aan de muur kunt hangen of op een standaard kunt zetten. Het doel van deze tv is echter niet alleen vermaak middels tv kijken; je kunt er ook kunstwerken op laten tonen waardoor de tv geen zwart toestel maar een stijlvol kunstwerk aan de muur wordt. Deze kunstwerken kunnen via de Samsung Art Store aangekocht worden. Dankzij een verbeterde gebruikersinterface zoek je nu volgens Samsung gericht naar kunststukken. Dat kan op basis van een specifieke kunstvorm, zoals tekeningen of fotografie, of je voert een bepaalde kleur als zoekterm in.

Als de tv uitstaat, verandert The Frame in een kunstwerk. Ingebouwde sensoren reageren op de lichtval in de ruimte en passen de intensiteit van het scherm aan. Precies zoals het licht op een echt kunstwerk verandert in de loop van de dag. Via de Samsung No Gap Wall-Mount hang je hem helemaal plat tegen de muur. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te switchen tussen vier mogelijke kleuren lijsten; zwart metaal, wit metaal, licht hout en donker hout.  Met One Invisible Connection, een slanke en doorzichtige kabel, werk je al je snoeren weg. Bovendien stuur je op die manier zowel stroom als audio- en videodata naar de tv.

Qua specificaties is The Frame 2018 uitgerust met de 4K Ultra HD-resolutie en ondersteuning voor HDR10+. Net als de nieuwe QLED tv-serie van Samsung heeft The Frame 2018 extra slimme mogelijkheden. Zo is het eenvoudig om de tv snel in te stellen en direct toegang te hebben tot de content die je zoekt. Effortless Log-in verstuurt het Wi-Fi-wachtwoord en de gegevens van je Samsung-account direct vanaf je telefoon naar de tv via Bluetooth Low Energy (BLE) zonder dat je je wachtwoord opnieuw hoeft in te voeren. Via de Samsung Smart Hub navigeer je door verschillende streamingdiensten, consoles en live TV. The Frame is uitgerust met Bixby en maakt het mogelijk via stemcommando’s shows en series tevoorschijn te laten komen. Via Samsung SmartThings bedien je aangesloten slimme lampen, soundbars, camera’s, deuren en andere smarthome-apparaten.

Prijs en beschikbaarheid

The Frame 2018 is vanaf deze maand beschikbaar in de maten 43, 49, 55 en 65 inch. De verkoopadviesprijzen bedragen respectievelijk 1.499 euro, 1.899 euro, 2.199 euro en 2.999 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)