Samsung lanceert nieuwe Smart Touch afstandsbediening

06 februari 2012 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Touch-Smart-Remote-2

Panasonic lanceerde tijdens de CES 2012 haar nieuwe Touchpad remote afstandsbediening en ook LG bracht een nieuwe versie van haar Magic Motion Remote. Samsung kan natuurlijk niet achterblijven en kondigt deze week de nieuwe Smart Touch Remote Control aan.

Net als het model van LG zal de afstandsbediening uitgerust zijn met spraakherkenning. Daarnaast is de nieuwe afstandsbediening voorzien van een eigen user interface die alleen de meest noodzakelijke functies op elk moment toont, en een touchpad voor eenvoudige bediening van onder meer de web browser.

Touchpad Control

Dit is de meest opvallende functie van de afstandsbediening aangezien de touchpad bijna de helft van de remote is. Op het touchpad kun je bewegingen maken zoals je van een laptop trackpad gewend bent. Zo kun je het volume aanpassen of het kanaal wijzigen. Ook het browsen op het scherm moet een stuk soepeler verlopen.

Edge UI

De Edge User Interface is speciaal ontwikkeld voor deze afstandsbediening. Hiermee kun je de vier belangrijkste bedieningsmenu’s gebruiken door je vingers naar de hoek de ‘swipen’. De vier menu’s zijn Kleur/playback, Opties, Snelkoppeling, en Geschiedenis.

Spraakbediening

De afstandsbediening beschikt over een ingebouwde microfoon waarmee functies via spraak geactiveerd kunnen worden. Hiermee kun je toegang krijgen tot applicaties, van kanaal veranderen en andere diensten gebruiken.

Multi-device Control

Laatste belangrijke punt is dat nagenoeg alle home cinema apparaten van Samsung met de afstandsbediening bediend kunnen worden. Het schakelen tussen apparaten is volgens Samsung eenvoudiger dan ooit te voor.

Om volledig gebruik te kunnen maken van alle spraakherkenning functies en interactief te kunnen werken met applicaties moet de afstandsbediening gekoppeld worden met een Samsung Smart TV, home cinema systeem of Blu-ray speler. Of en wanneer de Smart Touch Remote Control naar Nederland komt is niet bekend.

Bron: Slashgear


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)