Samsung komt met Q-Symphony: wat is het en hoe werkt het?

15 januari 2020 1 Minuut 2 Reacties
Samsung Q Symphony

Samsung brengt in 2020 weer een groot aantal nieuwe soundbars op de markt. De topmodellen zijn de HW-Q950T, HW-Q900T en HW-Q800T. Deze soundbars zijn voorzien van een unieke functie genaamd Q-Symphony. Maar, wat betekent dit precies en wat kun je ermee?

Samsung Q-Symphony voor soundbars en tv’s

Een soundbar op zich is natuurlijk al een flinke verbetering ten opzichte van de geluidskwaliteit van een televisie zelf. Maar, het geluid dat televisies zelf produceren wordt steeds beter. Waarom zou je dan niet het geluid van een tv kunnen combineren met het geluid van een soundbar voor een nog indrukwekkendere audio-ervaring? Dat is het idee achter Samsung Q-Symphony.

Samsung’s revolutionary Q-Symphony feature harnesses the power of 2020 QLED 8K TVs and the HW-Q800T soundbar – combining the former’s built-in speakers with the latter’s impressive audio capabilities – to deliver a truly immersive and powerful sound experience.

De 2020 soundbars van Samsung beschikken over Q-Symphony, wat simpelweg betekent dat de soundbar samen kan werken met de televisie voor een optimale audioweergave. De speakers van de soundbar én de speakers van de televisie worden gebruikt om het geluid in de ruimte te verspreiden. Dit moet volgens Samsung zorgen voor een breder en voller geluidsveld, zonder vertraging of een hoorbaar verschil in audiokwaliteit.

Q-Symphony werkt helaas niet met alle soundbars en televisies. Je hebt een Samsung-televisie en een Samsung-soundbar die het ondersteunt nodig. Vooralsnog gaat het alleen op de topmodellen televisies en de topmodellen soundbars voor 2020 (HW-Q950T, HW-Q900T en HW-800T). De soundbar en televisie worden middels een HDMI-kabel met elkaar verbonden, waarna Q-Symphony de rest doet.

Advertentie

Zoals het er nu uitziet zal de functie niet werken op oudere tv’s en soundbars van Samsung. Je moet dus je systeem volledig vernieuwen om televisie en soundbar samen te laten werken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Frans

Frans
15 januari 2020 om 19:08

Reciever en speakers de beste optie is er niet.

Inloggen
AF

AF
15 januari 2020 om 20:51

Samsung en goed geluid, nu al mislukt. Heb ooit op een show een demo gekregen van hun soundbars, er komt geluid uit, meer niet, 1 bonk herrie. En inderdaad Frans, een goede versterker met dito luidsprekers wint het altijd. Maar helaas willen veel consumenten dit niet meer. Over een tijdje weet niemand meer hoe mooi muziek kan klinken!

Inloggen