Samsung KE55S9C Curved oled tv te koop in Nederland

28 augustus 2013 2 Minuten 0 Reacties
Samsung-Curved-oled-tv-2

Gisteren werd al bekend dat Samsung deze week van start gaat met de verkoop van de 55-inch KE55S9C gebogen oled tv en vandaag laat de Benelux-tak van het bedrijf weten dat Nederlandse consumenten de tv reeds kunnen kopen.

Samsung KE55S9C Curved oled tv

Samsung heeft vandaag tijdens een persconferentie in Amsterdam de KE55S9C Curved oled tv officieel gelanceerd. De tv wordt door een select aantal retailers aangeboden voor een prijs van 7.999 euro. Dat is een flink bedrag maar volgens de Koreaanse fabrikant krijg je daarvoor wel de beste beeldkwaliteit van dit moment, compleet met alle Smart tv features die we op de high-end lcd tv series van het bedrijf terugvinden.

Zo is de tv voorzien van Samsung’s vernieuwde Smart tv platform met toegang tot een groot aanbod van applicaties, Smart Evolution waarmee de tv volgens jaar een grote update kan krijgen, Smart Interaction waarmee de tv middels spraak en gebaren te bedienen is, en 3D weergave middels de actieve 3D techniek. Door de MultiView-techniek is het mogelijk twee verschillende bronnen op tv weer te geven. Persoon 1 ziet dan zender A, terwijl persoon 2 naar zender B kijkt. Middels meegeleverde 3D brillen met ingebouwde speakers kan ook het geluid gescheiden worden.

Met de introductie van de KE55S9C is Samsung de eerste fabrikant die een oled tv naar Nederland brengt. LG maakte eerder deze maand bekend haar gebogen oled tv, de 55EA9800, ook naar Nederland te brengen maar wanneer dit model exact verschijnt is nog niet bekend. Hoewel beide modellen oled tv’s zijn, zijn er een aantal belangrijke verschillen. Zo maakt LG gebruik van de WOLED-techniek waarbij een witte subpixel wordt toegevoegd en gebruik wordt gemaakt van een kleurenfilter, terwijl Samsung gebruikmaakt van de RGB oled-techniek zonder filter. Ook maakt LG gebruik van de passieve 3D techniek, terwijl Samsung de actieve variant gebruikt.

Samsung oled tv kopen

De Samsung KE55S9C oled tv met gebogen display kan vanaf vandaag bij een beperkt aantal retailers besteld worden voor een prijs van 7.999 euro. De tv wordt dan in september thuis afgeleverd.

Reacties (0)