Samsung gaat voor transparante displays

30 december 2011 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-transparant-blu-lcd

Samsung is een van de weinige merken die zich al ruim een jaar focust op transparante displays. Tijdens verschillende beurzen heeft de fabrikant transparante LCD displays in verschillende formaten getoond die vooral voor commerciële doeleinden geschikt zijn. 2012 moet volgens Samsung het jaar worden dat de transparante displays ook daadwerkelijk gaan doorbreken. Tijdens de CES 2012 zal de fabrikant dan ook de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van transparantie tonen.

Voor de consument heeft een transparante TV niet echt een voordeel. Ja, je zou je TV aan de muur kunnen hangen met daarachter een schilderij, of je TV voor een plant kunnen zetten, maar de kosten en de nadelen zouden waarschijnlijk niet tegen dit kleine voordeel opwegen. Daarom richt Samsung zich met de techniek vooral op bedrijven die producten of diensten willen promoten, commerciële functies dus.

De techniek maakt gebruikt van een transparant LCD display waarop beelden worden geprojecteerd. Het enige wat je nodig hebt is een lichtbron achter het display. Het display beschikt namelijk over achtergrondverlichting die uitgeschakeld kan worden en is dus zeer energiezuinig. Wanneer er geen lichtbron voorhanden is kan de achtergrondverlichting, welke in het frame gebouwd zit, ingeschakeld worden. Op delen van het scherm waar geen beelden geprojecteerd worden blijft het display transparant. Zo kan er bijvoorbeeld in een vitrine dynamische productinformatie op het display getoond worden terwijl het product achter het scherm staat.

Overigens heeft Samsung eerder dit jaar wel een transparante TV / monitor getoond die gericht is op de consumentenmarkt. Destijds werd verwacht dat dit model dit jaar nog in productie zou gaan maar tot op heden hebben we er niks meer van vernomen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)