Samsung demonstreert bril-vrije 3D tv tijdens CES 2014

08 januari 2014 1 Minuut 0 Reacties
CES-2014-Samsung

Deze week vindt in Las Vegas CES 2014 plaats. Alle grote elektronicafabrikanten tonen hier hun nieuwste producten en ontwikkelingen, en hoewel het op het gebied van 3D nogal stil is wordt er wel aandacht aan besteed.

Nadat Sharp eerdere deze week een 85-inch tv met 8K-resolutie en een bril-vrij 3D display toonde is het nu de beurt aan Samsung. De Koreaanse fabrikant toonde een prototype tv (niet afgebeeld) met een formaat van 55-inch, een lcd-paneel met led achtergrondverlichting, en een 4K Ultra HD-resolutie. Deze tv kan 3D-content zonder het gebruik van een 3D bril weergeven en biedt hiervoor 35 verschillende kijkposities.

Het is opvallend dat we ook dit jaar tijdens CES 2014 weer geen bril-vrije 3D tv’s zien die daadwerkelijk op korte termijn in de winkels liggen. Er zijn de afgelopen jaren diverse beloften gedaan door fabrikanten en sommigen hebben het met één of twee modellen geprobeerd maar de autostereoscopische 3D-techniek lijkt niet van de grond te komen. Het grote probleem van de tot op heden getoonde of gelanceerde modellen is vaak dat het 3D-effect niet comfortabel is voor langdurig kijken, dat de resolutie te wensen overlaat en dat het effect niet vanuit elke hoek goed te zien is.

Reacties (0)