‘Samsung begint verkoop OLED tv’s in juni’

08 mei 2013 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Super-OLED

Samsung en LG zijn al tijden in een hevige strijd verwikkeld wat betreft tv's en nieuwe technieken voor tv's. Beide Koreaanse fabrikanten hebben OLED tv's ontwikkeld maar alleen de modellen van LG zijn al te koop. Samsung zou echter volgens recente berichten snel volgen.

Samsung 55F9500 OLED tv

De website Digitimes, dat zich baseert op bronnen bij toeleveranciers, geeft aan dat Samsung de verkoop van haar eerste OLED tv’s in juni zal starten. Het bedrijf begint volgens de website met de verkoop in thuisland Zuid-Korea en voor het einde van dit jaar moeten de tv’s ook in andere delen van de wereld, waaronder Europa, verschijnen. De reden dat Samsung zo lang op zich laat wachten zou met productieproblemen te maken hebben. De ‘yield’, het aantal modellen dat van de band rolt en goedgekeurd wordt, zou nog te laag zijn.

Samsung’s eerste OLED tv, de 55F9500, wordt waarschijnlijk tijdens IFA 2013 officieel gepresenteerd. Deze beurs vindt plaats in september en op dat moment zou de Europese verkoop van start kunnen gaan.

Prijzen OLED tv’s

Over de prijs is nog niks bekend maar eerder geruchten spraken over een omgerekende prijs van 13.000 euro. Ter vergelijking; LG’s eerste OLED tv, de 55EM970V, is reeds te koop voor ongeveer 8.000 euro. LG heeft zelfs ook al aangekondigd dit jaar met een 40 inch en een 70 inch OLED tv te komen.

Lees meer over de verschillen tussen de OLED tv’s van Samsung en LG.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)