‘Samsung begint in 2021 met productie 65-inch qd-oled tv’s’

11 oktober 2019 1 Minuut 13 Reacties
Samsung-QLED-2018

Samsung is momenteel nog een van de weinige fabrikanten die geen oled tv's op de markt heeft, maar de Koreaanse fabrikant houdt zich wel bezig met de ontwikkeling van de oled-techniek. Samsung kondigt namelijk aan 11 miljard dollar te investeren in de overgang van de traditionele lcd-schermen naar de qd-oledschermen.

Samsung Display kondigt deze week aan dat het in 2021 begint met de productie van grootformaat (65-inch) displays die gebruikmaken van de quantumdot-oledtechniek, oftewel qd-oled. Het bedrijf verwacht dat de techniek binnen vijf tot zes jaar helemaal klaar is voor de massa en dan ook terug te vinden zal zijn in een groot aantal tv’s.

Qd-oled is een variant op de oled-techniek die we van LG kennen, waarbij gebruik wordt gemaakt van witte leds. Bij de qd-oledtechniek maakt Samsung naar verluidt gebruik van blauwe oleds met rode en groene kleurfilters en quantum dots om kleuren op het scherm te krijgen. De quantumdot-oled-televisies kunnen volgens de Koraanse fabrikant betere kleuren weergeven en in een hogere helderheid voorzien dan de oled tv’s die we nu kennen.

Samsung zou nu vanaf 2021 per maand 30.000 sheets met 65-inch qd-oled displays of groter willen produceren. De jaren daarop volgend moet de productie verder groeien. Toch is Samsung niet de enige fabrikant die naar deze techniek kijkt. Ook LG doet onderzoek naar het gebruik van quantum dot in oled-schermen.

Reacties (13)