Samsung 2018 Ultra HD Blu-ray speler line-up

15 maart 2018 4 Minuten 3 Reacties
samsung-m9500

Samsung brengt begin 2018 geen nieuwe Ultra HD Blu-ray spelers op de markt. De Zuid-Koreaanse fabrikant focust zich op de twee modellen die vorig jaar geïntroduceerd zijn; de UBD-M9500 en UBD-M8500.

Ook diverse standaard Blu-ray spelers uit 2017 blijven dit jaar te koop. In dit artikel zetten we alle spelers voor 2018 onder elkaar, inclusief specificaties, features en prijzen.

Samsung UBD-M9500

Het topmodel voor dit jaar is de UBD-M9500. Dit is een compleet uitgeruste Ultra HD Blu-ray speler. Simpel gezegd houdt dit in dat de speler naast dvd’s, cd’s en Blu-ray discs ook Ultra HD Blu-ray discs kan afspelen. Het design komt overeen met dat van de UBD-K8500 van 2016; gebogen. Maar, in tegenstelling tot vorig jaar, is er nu wel een display aan de voorzijde te zien.

Samsung rust de UBD-M9500 zeer compleet uit. Natuurlijk kan de speler Ultra HD Blu-ray discs met high dynamic range en een breed kleurbereik weergeven. Ook kan de nieuwe speler gebruikt worden in de Private Cinema Mode, een modus waarmee je de audio naar een bluetooth-koptelefoon kunt sturen. Via het lokale netwerk kun je blu-ray films op een smartphone of tablet bekijken, en daarbij is er ondersteuning voor de weergave van 360-graden video’s. Samsung maakt het mogelijk de speler alles automatisch te laten instellen, door te kijken naar de aangesloten apparatuur. De speler stelt alles zelf in voor een optimale weergave van beeld op het scherm en audio via het audiosysteem.

Advertentie

Er is een uitgeklede versie van de Samsung Smart Hub met toegang tot Netflix 4K aanwezig en daarnaast is er ondersteuning voor de Samsung Smart Remote om alle compatibele apparaten te bedienen (One Control). De speler is voorzien van twee hdmi-uitgangen, een optische uitgang, 3D-weergave, dual band WiFi, Multiroom Link en een optie om materiaal dat op een disc staat naar usb te kopiëren.

Lees ook onze Samsung UBD-M9500 review.

Samsung UBD-M8500

De Samsung UBD-M8500 lijkt heel veel op zijn honderd euro duurdere broer maar moet het doen zonder een aantal features. Zo is de mogelijkheid om 360-graden video’s weer te geven verdwenen, kun je Blu-ray-materiaal niet naar een smartphone of tablet streamen en heb je de beschikking over één hdmi-uitgang.

De UBD-M9500 is verder identiek aan de UBD-M9500, onder meer met de One Control-bediening, HDR-weergave, smart-functies, WiFi en een gebogen design.

Samsung BD-J7500

De Samsung BD-J7500 beschikt over de mogelijkheid HD-content naar de hoge 4K-resolutie te upscalen. Dit model kan dus niet overweg met Ultra HD Blu-ray films en kan ook geen 4K-content streamen. Verder komt de speler met ingebouwd WiFi, ondersteuning voor Multiroom-audio, twee HDMI-poorten, ondersteuning voor de weergave van 3D-content en toegang tot een uitgeklede versie van Samsung’s smart tv-platform.

 

Samsung BD-J5900

De Samsung BD-J5900 is voorzien van een gebogen design. Deze speler beschikt niet over de UHD-upscaler en biedt ook geen ondersteuning voor Multiroom. Wel komt dit model met ingebouwd WiFi en 3D-weergave. Opvallend is dat de Blu-ray speler niet voorzien is van de Samsung Smart Hub, die wel op tv’s van het bedrijf te vinden is. In plaats daarvan komt de speler met Opera TV Apps, een minimale selectie aan interactieve apps.

Samsung BD-J5500

Ook de BD-J5500 komt met de gebogen voorzijde maar moet het doen zonder ingebouwd WiFi. Je kunt wel een ethernetkabel op deze speler kwijt. Opvallend is dat ook deze nieuwe Blu-ray speler niet voorzien is van de Samsung Smart Hub, die wel op tv’s van het bedrijf te vinden is. In plaats daarvan komt de speler met Opera TV Apps, een minimale selectie aan interactieve apps.

Samsung BD-J4500R

De BD-J4500R is een hele simpele Blu-ray speler, welke ook alleen 2D-content weer kan geven. Verder beschikt het model niet over smart-functies of WiFi.

Meer informatie

Bekijk ook de complete Samsung 2018 lcd led tv line-up. Hier vind je alle modellen, specificaties en prijzen. Bekijk daarnaast het 2018 home cinema overzicht. Hier vind je ook alle andere home cinema-producten die Samsung naar Nederland en België brengt.

Reacties (3)