Samsung 2016 tv’s krijgen geen update voor HDR10+

04 april 2018 1 Minuut 4 Reacties
Samsung-2016-uhd-tv

Samsung heeft deze week bevestigd dat televisies uit 2016 geen update krijgen die ondersteuning voor HDR10+ toevoegt. De Koreaanse fabrikant laat weten dat het door aangescherpte specificaties niet mogelijk is om HDR10+ op deze oudere modellen door te voeren.

Vorig jaar gaf Samsung nog aan te verwachten dat ook modellen uit 2016 het nieuwe HDR10+ HDR-formaat zouden gaan ondersteunen middels een firmware-update. Daar komt het bedrijf nu dus op terug, zo zien we in een quote op de Duitse community-website;

Die für den HDR10+ Standard erforderlichen Spezifikationen wurden verschärft. Obwohl Samsung bestrebt war, die Anforderungen für die K-Serie Modelle aus dem Jahr 2016 mit Hilfe eines Updates zu erfüllen, wird es vermutlich nicht möglich sein, die Geräte an den HDR10+ Standard anzupassen.

Vanzelfsprekend heeft deze uitspraak geresulteerd in diverse teleurgestelde gebruikers. Er zijn zelfs eigenaren van een 2016 Samsung tv die nu stappen willen ondernemen tegen de Koreaanse fabrikant. Daarnaast is er reeds een petitie gestart om de update alsnog doorgang te laten vinden.

Hopelijk komt Samsung binnenkort nog met een officieel statement waarin het bedrijf ook laat weten welke specificaties exact aangescherpt zijn en waarom hierdoor de 2016 televisies niet van HDR10+ ondersteuning voorzien kunnen worden. Mogelijk heeft dit met de processor of de HDMI-interface te maken.

Reacties (4)