Review: Sony XR-65A80J (A80J-serie) oled tv

05 mei 2021 + 10 minuten 15 Reacties
Sony-XR65A80J_Lifestyle

Wie de hoge prijs van Sony’s A90J nogal zwaar te verteren vindt, kijkt vermoedelijk met meer interesse naar de A80J. De kleine broer van het topmodel deelt heel wat van de vernieuwingen zoals de Cognitive Processor XR en Google TV. Maar we zijn natuurlijk ook geïnteresseerd in wat hij moet missen. We testen het toestel volledig uit.

Sony XR-65A80J – specificaties

Op zoek naar een compleet overzicht van alle Sony 2021 modellen met hun specificaties? Of je wil je even bladeren in alle andere tv line-ups voor 2021.

WatUltra HD OLED-tv
Schermformaat65 inch (164 cm), vlak
Aansluitingen4x HDMI (2x v2.1 48 Gbps, 2x v2.0, ARC/eARC, ALLM, HFR, VRR na firmware update), 1x composiet video, 1x stereo minijack, 1x optisch digitaal uit, 1x center speaker, 3x USB, 1x hoofdtelefoon, 3x antenne, Bluetooth 4.2
Extra'sHDR10, HLG, Dolby Vision, Dolby Atmos, WiFi (802.11ac) ingebouwd, Google TV (10), Chromecast, Airplay 2, USB/DLNA-mediaspeler, DVB-T2/C/S2, CI+-slot, stemcontrole, Cognitive processor XR
Afmetingen1.448 x 859 x 330 mm (incl. voet)
Gewicht22,3 kg (excl. voet)
VerbruikSDR 137 (G) / HDR 146 watt (G)
Adviesprijs2.900 euro

Sony XR-65A80J - Design

Het flinterdunne paneel van de XR-65A80J domineert het uitzicht van het toestel. Wie een kijkje neemt aan de zijkant merkt wel dat het profiel wat dikker is dan de A90J-serie, vooral te wijten aan de nogal blokvormige achtermodule. Maar 53 mm diepte, het blijft een relatief slanke televisie.

De rand van het scherm is afgewerkt in titanium zwart metaal, de achterzijde kreeg een leuk patroon van gestreepte vierkanten.

De slanke staafvoeten kunnen op drie manieren gemonteerd worden. Een bredere of smallere positie, waarbij het scherm vlak boven het tv-meubel zweeft. Of een alternatief waarbij de voeten het toestel optillen zodat er ruimte is om een soundbar te plaatsen.

Sony XR-65A80J - Aansluitingen

De A80J hoeft niet in te leveren tegenover de A90J op vlak van aansluitingen. Je krijgt vier HDMI-aansluitingen, twee maal HDMI 2.0 en twee maal HDMI 2.1 (48 Gbps). Wat HDMI 2.1-features betreft, krijg je eARC, ALLM, ondersteuning voor 4K120 en VRR. Al moet je voor VRR wel wachten op een firmware update.

Hou er rekening mee dat je 4K120 of Dolby Vision ondersteuning moet activeren in de instellingen (Zenders en Ingangen / Externe Ingangen / Indeling HDMI-signaal). Net als op de A90J-serie sluiten beiden keuzes elkaar uit. Tenzij je dus een nieuwe gaming console aansluit op die ingang is de ‘Dolby Vision’ instelling de beste keuze.

Verder zijn er drie USB-aansluitingen, een composiet video en stereo minijack ingang, en een optische digitale uitgang. Wie met een hooftelefoon luistert, kan die zowel bedraad als draadloos via Bluetooth gebruiken. De mogelijkheid om de tv aan te sluiten als center-luidspreker op een AV-receiver is de enige optie die ontbreekt ten opzichte van de A90J-serie.

Gebruiksgemak en smart tv

De A80J-serie is voorzien van dezelfde chipset als de A90J. De MediaTek MT5895, voorzien van een quad-core ARM Cortex-A73 CPU, 3GB RAM en de Mali-G52 GPU. Die chipset zorgt voor een puike gebruikservaring, elke actie in de interface verloopt vlot en snel.

Hij gebruikt de Google TV interface op Android 10. Daar zijn we nog steeds niet erg tevreden over. De A80J laat (momenteel) niet toe om de aanbevelingen op het Home Scherm te personaliseren, sterker nog, op deze tv waren ze volledig verdwenen.

Zelfs geen Amazon Prime aanbevelingen (die zagen we wel nog op de A90J), en vreemd genoeg ook geen aanbevelingen uit Sony’s eigen Bravia Core. Dat maakt dat je op het Home scherm enkel een deel van je apps terug vindt, die selectie kan je wel aanpassen.

We plannen nog steeds een volledige review van Google TV, maar we schuiven die voorlopig wat naar achter, in de hoop dat Sony de huidige implementatie verbetert.

Sony’s snelmenu’s zijn wel erg handig. Een hele reeks instellingen kan je via een lint onderaan het scherm aanpassen, en je kan die lijst ook personaliseren. Ook de input-toets toont onderaan het scherm een lint, waarin je niet alleen externe ingangen, maar ook apps terug vindt. Ook deze lijst is instelbaar zodat je hem als een quick launch balk kunt gebruiken.

Sony-XR65A90J-lifestyle
Lees ook

Review: Sony XR-65A90J (A90J-serie) oled tv

Afstandsbediening

De afstandsbediening is identiek aan die van de A90J, op twee verschillen na. Hij is afgewerkt in zwart plastic, met een geborsteld metaal textuur, en hij is niet verlicht.

We houden wel van deze remote. Hij is licht, slank, ligt uitstekend in de hand, de toetsen geven een zuivere feedback en vereisen niet al te veel druk. Met sneltoetsen voor YouTube, Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video is een streamingdienst starten in veel gevallen maar één druk op de knop. De algemene layout is prima en alle belangrijke functies zijn te bereiken met je duim.

Functies

De XR-65A80J is uitgerust met een dubbele tv-tuner voor digitale tv (DVB-T2/C/S2) maar beschikt slechts over één CI+-slot. Kijken en tegelijk een ander kanaal opnemen kan dus enkel met kanalen die niet versleuteld zijn. Naast Chromecast kan je ook gebruik maken van Apple Airplay 2. De tv is ook compatibel met Apple Homekit. Sony heeft een prima mediaspeler voorzien die met alle belangrijke video- en geluidsformaten raad weet.

Sony lanceert dit jaar ook een eigen streamingdienst: Bravia Core. De dienst is exclusief beschikbaar op de XR-modellen en geeft toegang tot de filmbibliotheek van Sony Pictures Entertainment. Wie er meer over wil weten kan terecht op onze volledige review van Bravia Core. De A80J-serie geeft je recht op vijf filmcredits (tien op de A90J-serie) en de Unlimited Streaming sectie is beschikbaar voor een jaar (twee jaar op de A90J-serie).

Sony XR-65A80J - Beeldverwerking

Een van de belangrijkste vernieuwingen op de A90J-serie vind je ook terug op de A80J-serie: Sony’s nieuwe beeldprocessor. Wie nog even wil herlezen wat de voordelen van die nieuwe processor zijn, leest best ons artikel over de nieuwe aanpak van de Cognitive Processor XR.

Wat beeldverwerking betreft zien we dan ook geen verschillen met de A90J. Uitstekende prestaties zijn de norm, met een paar minpunten, maar ook een paar sterke punten. Zo stottert horizontaal lopende tekst (‘tickers’) soms wat. Ook Sony’s motion interpolation (MotionFlow) lijkt wat achterstand op te lopen tegenover de oplossingen van concurrenten. Het algoritme werkt prima, maar snelle panbeelden blijven soms haperen, of veroorzaken zichtbare artefacten.

De sterke punten zijn een uitstekende upscaling met goede ruisonderdrukking. Sony’s nieuwe processor wijkt nooit uit naar een overmatig bewerkte look, maar beelden profiteren wel van de processing. Wie graag wat extra scherpte heeft, mag zeker experimenteren met Reality Creation, al doe je dat best enkel met Full HD bronnen. Daar schuiven we de instelling soms naar 50 om net wat extra fijn detail aan het beeld te geven, let dan wel op dat je zeker de ruisonderdrukking op minimum laat staan. Anders riskeer je ook ruis te accentueren. Sony’s ‘Vloeiende gradaties’ werkt bijzonder goed de lastige kleurbanden weg die je soms in zachte kleurgradiënten ziet. Zelfs in onze zeer veeleisende, donkere Game of Thrones scène was het resultaat uitstekend.

Wie wat extra detail wil zien, bijvoorbeeld voor sport, of gewoon omdat je een zo scherp mogelijk beeld wilt, kan de ‘black frame insertion’ (BFI) activeren. Zet ‘Motionflow’ in de ‘Gebruiker’ stand en zet ‘Helderheid’ op 1. ‘Soepelheid’ kan je naar smaak instellen, we prefereerden ‘2’ of auto.

Belangrijkste instellingen

In ons artikel over het professioneel kalibreren van een tv lees je alles over de mogelijkheden om met een professional tot de beste beeldinstellingen te komen. Wil je zelf aan de slag gaan, neem dan onze home cinema informatiegids door. Hier vind je een uitleg over de belangrijkste beeldinstellingen en tips voor het instellen van je tv.

BeeldregelingBeeldKleurScherpte /
Beweging
Wide-Modus: Auto
4/3 standaard: Normaal
Auto Display Omgeving: Uit
Beeld Bereik: +1
Beeldmodus: Gebruiker
Autom Beeldmodus: Uit
Lichtsensor: Aan
Helderheid: Max
Contrast: 90
Gamma: -2
HDR tint: Gradatie
Zwartniveau: 50
Zwart aanpassen: uit
Contrastoptimalisatie: Uit
Piekverlichting: Midden
Kleur: 50
Kleurtint: 0
Kleur Temperatuur: Expert 1
Live Colour: Uit
Beeldscherpte: 50
Realiteits Creation: Auto
W. ruis verminderen: Laag
D. ruis verminderen: Laag
Vloeiende Gradatie: LaagMotion
Flow: Auto, of soepelheid 2, helderheid 1
Film Modus: Auto

Het belangrijkste verschil tussen de A90J en A80J is dat de laatste het zonder het verbeterde OLED-paneel moet stellen. We verwachten dan ook een lagere piekhelderheid. Ook het spectrogram van de A80J bevestigt dat dit geen nieuw type paneel is zoals we op de G1 en A90J zagen.

Sony XR-65A80J - Beeldkwaliteit

Het scherm heeft een goede uniformiteit in heldere beelden. In de donkerste testbeelden (1 tot 5% grijs) was er een zeer lichte streepvorming zichtbaar en zijn de linker- en rechterrand van het toestel iets donkerder (foto sterk overbelicht voor effect). Dit viel echter nooit op in de gewone beelden. Ook de A80J-serie heeft geen zichtbare dithering in de donkerste tinten.

De ‘Gebruiker’ beeldmode levert de best gekalibreerde resultaten. We lieten ‘Piekverlichting’ in de ‘Midden’ stand, wie systematisch kijkt bij veel omgevingslicht schakelt door naar de ‘Hoog’ stand. De lichtsensor op de A80J kijkt enkel naar de hoeveelheid omgevingslicht, niet naar de kleurtemperatuur. Dat laatste blijft een uniek voordeel voor de A90J.

Wat kalibratie betreft scoren zowel de A90J als A80J grotendeels gelijk. De ‘Gebruiker’ beeldmode heeft een licht te koel getinte grijsschaal (zeer lichte blauwe overtoon), dat is duidelijk een bewuste keuze van Sony. De gammawaarde klokt netjes af op 2,4 voor die typisch donkere film look. We zien bijzonder veel zwartdetail, en de kleurweergave is uitstekend. Wie kijkt bij veel omgevingslicht kan de ‘Bioscoop’ beeldpreset gebruiken.

Sony XR-65A80J - HDR

De grote meerwaarde van de A90J-serie lag in de verhoogde piekhelderheid. En het verschil met de A80J is al snel duidelijk. De A80J-serie klokt af op een maximum van 642 nits op een 10% venster en 133 nits op een volledig wit venster. Dat is in lijn met vorige Sony OLED-modellen, die altijd iets minder helder waren dan de concurrenten. In de Levendig beeldmode halen we als hoogste piek 936 nits.

Voor kleurbereik zijn de verschillen klein, eerder onbeduidend zelfs. De A80J scoort 68% Rec2020 en 95% DCI-P3, dat zijn de typische OLED-waardes.

Wanneer we de Sony door onze beeldtesten jagen, zien we de klassieke Sony aanpak. De tv negeert metadata en vertrouwt op zijn eigen analyse van het beeld. Op onze testen zien we witdetail tot ongeveer 3.000 nits, maar in metingen lijkt de Sony te tonemappen tot het volledige 10.000 nits bereik van de PQ-curve. Je moet dus wel vertrouwen op Sony’s beslissingen omtrent tonemapping, maar daar hebben we geen problemen mee. De beelden zijn bijzonder knap, en tonen erg veel witdetail en zwartdetail. Kleurweergave is krachtig maar natuurlijk. Dat het toestel het moet stellen met een iets lagere piekhelderheid zijn we al snel vergeten.

Net als de A90J-serie kan je de de tonemapping dit jaar aanpassen met de instelling ‘HDR tinttoewijziging’. Kies je voor ‘Helderheid’ dan wordt het beeld iets helderder, maar verlies je mogelijk wat witdetail. We lieten de instelling op ‘Gradatie’ staan voor de beste resultaten.

De XR-65A80J ondersteunt HDR10, HLG en Dolby Vision.  Het ontbreken van HDR10+ beschouwen we niet langer als een minpunt, het momentum van HDR10+ is te klein.

Gaming, Reflecties en kijkhoeken

Zoals alle OLED-schermen heeft de A80J-serie een uitstekende kijkhoek. Het scherm gaat ook prima om met reflecties, maar vermijdt zoals steeds te veel invallend licht.

Ook voor gamers heeft de XR-65A80J heel wat te bieden. In de game mode zakt de input-lag naar 16,8ms, dat is perfect te vergelijken met de A90J. Hij biedt bovendien dezelfde gamer-features én beperkingen als zijn grotere broer. De belangrijkste beperking is de keuze die je moet maken op de HDMI 3 en 4 tussen Dolby Vision ondersteuning of 4K120 ondersteuning. Voor de PS5 geen probleem (die ondersteunt geen Dolby Vision), maar voor de Xbox Series X zou dat in de toekomst tot een lastige keuze kunnen leiden. Hou er rekening mee dat wie een soundbar of AVR via eARC wilt aansluiten, daarvoor één van de twee beschikbaar HDMI 2.1-aansluitingen moet opofferen. Tot slot, de ondersteuning voor VRR komt met een toekomstige firmware update, daar kan je nu nog geen gebruik van maken, en er is altijd een beperkt risico dat de firmware er niet komt.

Sony XR-65A80J - Geluidskwaliteit

Ook op audiovlak moet de XR-65A80J een beetje inleveren ten opzichte van de A90J. Het toestel kreeg 30 Watt vermogen mee, tegenover de 60 Watt van de A90J. Uiteraard is het wel nog uitgerust met de Acoustic Surface Audio+ waarbij actuatoren het scherm aan het trillen brengen en het dus als luidsprekermembraan gebruiken.

Dat verminderd vermogen is echter geen immense handicap, en dat is vooral een te wijten aan de erg goede prestaties van het Acoustic Surface in het algemeen. Ja, er ontbreekt duidelijk wat extra bas, maar de klank blijft uitstekend. Er is nog steeds voldoende volume voor een fijne filmbeleving, en de audiokwaliteit is goed genoeg voor wat muziekplezier. Speel zeker met de verschillende audio-instellingen die kunnen een vrij groot verschil maken.

De A80J-serie ondersteunt Dolby Atmos, en kan mits een korte procedure gekalibreerd worden om rekening te houden met de kamerakoestiek. Wil je een soundbar gebruiken, dan monteer je de voeten in de soundbarpositie. De tv gebruiken als centerluidspreker zoals de A90J is niet mogelijk.

BRAVIA_Core_Homecreen_SEU
Lees ook

Review: Sony Bravia Core – streamingdienst voor Bravia XR-televisies

Review-apparatuur

Voor de lag-meting gebruiken we een Leo Bodnar Display lag meter. Voor alle andere metingen vertrouwen we op een Portrait Displays C6 HDR2000 Colorimeter, Xrite i1 Pro spectrophotometer, een VideoForge Pro patroongenerator, en de Portrait Displays Calman for Business software. Om eventuele HDR-problemen te analyseren gebruiken we een HDFury Vertex. Onze projectiescherm is een Projecta Tensioned Elpro Concept met HD Progressive 1.1 doek. Meer info over onze meetapparatuur vind je hier.

Sony-XR65A80J_Lifestyle

Sony XR-65A80J – Conclusie

De A80J-serie is een prachtige OLED-tv, met uitstekend beeld en knap geluid. Hij deelt de minpunten die we op de A90J vonden. Zo moet je het stellen met twee HDMI 2.1-aansluitingen, of zelfs maar één als je een soundbar aansluit. Je moet op die aansluitingen ook kiezen voor ofwel Dolby Vision ofwel 4K120. Beide is niet mogelijk, iets wat in een nabije toekomst misschien jammer kan zijn als je een Xbox Series X gebruikt. Ons sample had een relatief lage piekhelderheid, op zich wel in lijn met typische OLED-prestaties, maar eerder aan de lage kant van het spectrum. Je geeft ongeveer 15% piekhelderheid prijs ten opzichte van de A90J.

Laat je dat echter niet afschrikken, de Sony XR65A80J zet erg knappe beelden neer. Dat is met dank aan de Cognitive Processor XR die subtiel maar duidelijk zijn werk doet en zo optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden van het OLED-paneel. Diep contrast met veel zwartdetail, mooie, natuurlijke kleuren en goede beeldverwerking, het is een fijne combinatie. In de HDR-beelden laat Sony zien dat je op basis van HDR10 en eigen tonemapping ook prachtige resultaten kan halen. We houden van het geluid van Acoustic Surface, ook al merken we wat minder krachtige prestaties dan op de A90J. De Sony levert prima gebruiksgemak. Dat je Google TV momenteel niet erg veel kunt personaliseren dekken we met de mantel der liefde dicht. In ruil krijg je met Bravia Core toch weer een leuke streamingdienst extra.

De prijs blijft wel een handicap voor Sony. De adviesprijs van deze 65 inch XR-65A80J ligt nog 100 euro boven die van de LG OLED65G1, en dat toestel zit eigenlijk in een categorie hoger. Vergelijken we met de LG C1, dan betaal je voor de Sony XR-65A80J zeker 300 euro extra. Uitkijken dus of een goede promotie die kloof kan dichten.

8.5
Sony-XR65A80J_toestel

Beoordeling
Sony XR-65A80J

Pluspunten
  • Uitstekende, subtiele beeldverwerking
  • Top zwartwaarde en maximaal zwartdetail
  • Goede bewegingsscherpte
  • Uitstekend geluid
  • Goede remote, handige menu’s
  • Bravia Core
Minpunten
  • Slechts twee HDMI 2.1-aansluitingen
  • Verplichte keuze tussen Dolby Vision en 4K120 via HDMI
  • Relatief lage piekhelderheid
  • Prijs

Beoordeling Sony XR-65A80J

De A80J-serie is een prachtige OLED-tv, met uitstekend beeld en knap geluid. Hij deelt de minpunten die we op de A90J vonden. Zo moet je het stellen met twee HDMI 2.1-aansluitingen, of zelfs maar één als je een soundbar aansluit. Je moet op die aansluitingen ook kiezen voor ofwel Dolby Vision ofwel 4K120. Beide is niet mogelijk, iets wat in een nabije toekomst misschien jammer kan zijn als je een Xbox Series X gebruikt. Ons sample had een relatief lage piekhelderheid, op zich wel in lijn met typische OLED-prestaties, maar eerder aan de lage kant van het spectrum. Je geeft ongeveer 15% piekhelderheid prijs ten opzichte van de A90J.

Laat je dat echter niet afschrikken, de Sony XR65A80J zet erg knappe beelden neer. Dat is met dank aan de Cognitive Processor XR die subtiel maar duidelijk zijn werk doet en zo optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden van het OLED-paneel. Diep contrast met veel zwartdetail, mooie, natuurlijke kleuren en goede beeldverwerking, het is een fijne combinatie. In de HDR-beelden laat Sony zien dat je op basis van HDR10 en eigen tonemapping ook prachtige resultaten kan halen. We houden van het geluid van Acoustic Surface, ook al merken we wat minder krachtige prestaties dan op de A90J. De Sony levert prima gebruiksgemak. Dat je Google TV momenteel niet erg veel kunt personaliseren dekken we met de mantel der liefde dicht. In ruil krijg je met Bravia Core toch weer een leuke streamingdienst extra.

De prijs blijft wel een handicap voor Sony. De adviesprijs van deze 65 inch XR-65A80J ligt nog 100 euro boven die van de LG OLED65G1, en dat toestel zit eigenlijk in een categorie hoger. Vergelijken we met de LG C1, dan betaal je voor de Sony XR-65A80J zeker 300 euro extra. Uitkijken dus of een goede promotie die kloof kan dichten.

Prijsvergelijker Sony XR-65A80J


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (5)

bert1

bert1
05 mei 2021 om 11:31

Ik had via andere bronnen (VS) de indruk gekregen dat meeste oled tv’s dit jaar de nieuwere panelen krijgen.. Buiten lg c1’s met witte achterpanelen.. en misschinen de lg a’s..
Maar ik lees in deze review dat het kleurenspectrum toch voor deze tv anders uitwijst.
Mijn vraag is.. Hebben jullie dit ook met energieverbuik kunnen meten… ? Met dezelde beelden en afgemeten nits-instelling.. Zou je vgl met de sony a8h (Zelfde merk) kunnen meten.. Maar dan zou je die tv moeten hebben.. Fabrieksopgaven van de fabrikant zullen wel niet altijd letterlijk te nemen zijn.

Inloggen
Peter

Peter
06 mei 2021 om 11:03

Teleurstellend dat fabrikanten zich voornamelijk concentreren op de grote schermformaten en alleen bij die formaten hun betere of exclusieve techniek en TV-functies toepassen.

Niet iedereen wil of kan een bakbeest van 55 inch of groter plaatsen.

Inloggen
bert1

bert1
06 mei 2021 om 12:01

oled is ook in 48 inch. En goed lcd’s zijn ook kleiner. Dus je argument is onjuist !

Inloggen
Peter

Peter
06 mei 2021 om 15:41

Beter lezen, Bert !
Ik weet ook wel dat er 48 inch is, maar die hebben vaak niet de nieuwste of “beste” snufjes. Zoals ik schreef passen fabrikanten dat vrijwel alleen toe op de nieuwe “grote-groter-grootste” bakbeesten.
De eerste Sony 48 inch dateert van oktober 2020 en een update is nog steeds niet aangekondigd. Behalve dan dus deze nieuwe bakbeesten van 65 inch of groter.

Inloggen
bert1

bert1
06 mei 2021 om 15:48

Ik blijf er bij. Dat je argumenten niet van belang zijn. Wat wil je meer dan “” gewoon”‘ een kleinere, bv oled van 2020.. ?? Nieuwere snufjes.. ? Dat je dat noembaar belangrijk vindt is onterecht. Maakt namelijk vrijwel geen fluit uit, die marketing snufjes. Daarbij heb je bij een kleiner beeld al een scherper beeld door meer pixeldichtheid..
Als het kan,.. en je echt niet door keiharde fysieke grenzen beperkt bent. Gewoon 55 inch nemen.

Inloggen
Peter

Peter
06 mei 2021 om 17:08

Ach Bertje, jij weet blijkbaar wat terecht is en wat niet. Ik heb gewoon een mening gegeven over de fabrikanten. Succes met je nergens op slaande commentaar “gewoon een 55 inch nemen”. Nu ga ik ook aannemen dat je daarmee bedoelt die plaat voor je snufferd. Doei Bert, en nog even een tip: solliciteer vooral eens bij Justitie. Doei Bertje.

Inloggen
bert1

bert1
06 mei 2021 om 20:07

Kijk, gezien de aggressieve reactie nu, verraad Peter dat hij bij de belasting werkt..

Inloggen
Ryan

Ryan
06 mei 2021 om 21:10

Bert1, je moet wel een enorme gefrustreerde zwartkijker zijn om anderen de maat te nemen (Snap je ‘m ? Waarschijnlijk niet). Kijk eerst eens naar je eigen non-valide comments en zit niet zo op- en over anderen te trollen op het internet.

Inloggen
Rexxor

Rexxor
06 mei 2021 om 13:34

Als je wil, en je kan het betalen, of hebt het extra geld er voor over, kan bijna iedereen wel een grotere tv ophangen of neerzetten.
Aan een muur neemt dit niet zoveel ruimte in.
Ik heb dan ook wel weer vrij veel muur ruimte, en daarom komt er bij mij dan ook de Sony 83 inch te hangen.
En dan nog kan er een tv hangen met het dubbele formaat.

Inloggen
Rexxor

Rexxor
06 mei 2021 om 13:22

300 Euro meer dan de c1, zo hé da’s wel heel veel.
Ongelofelijk dat dit opgenoemd moet worden als een nadeel, terwijl je bij Sony een veel beter toestel, een betere processor en bouw kwaliteit hebt.

Dan ga je maar een keertje minder naar het terras, heb je die 300 euro verschil meteen terug verdient.

Inloggen
bert1

bert1
09 mei 2021 om 14:01

De 77 inch heeft wel 50 watt geluid,.. net als de sony A90J,.. 20w+20w+ 10w.
De kleinere 55 en 65 inch hebben 10w+10w+10w

Inloggen
Pascal H

Pascal H
14 mei 2021 om 18:13

Bedankt voor de duidelijke review, Eric. Een kleine, specifieke vraag: heb je tijdens het testen het grid of venetian blind effect gezien (al dan niet storend)? En op de A90J? Bedankt!

Inloggen
Eric Beeckmans

Eric Beeckmans
17 mei 2021 om 09:47

Neen, helemaal niets van gemerkt.

Inloggen
Willem II

Willem II
18 mei 2021 om 01:16

Ik heb er ook niks van gemerkt Eric maar ik weet dan ook niet wat het is en jij wel!!

Inloggen
Pascal H

Pascal H
18 mei 2021 om 07:48

Bedankt, Eric!

Inloggen