Panasonic rolt Dolby Vision-firmware uit voor DP-UB824 UHD Blu-ray speler

24 augustus 2018 1 Minuut 7 Reacties
Panasonic-DP-UB824

Panasonic is vandaag begonnen met de uitrol van een nieuwe firmware-update waarmee Dolby Vision aan de DP-UB824 Ultra HD Blu-ray speler toegevoegd wordt. Dat maakt dit model de eerste UHD Blu-ray speler die zowel HDR10+ als Dolby Vision ondersteunt.

De Panasonic DP-UB824 is alweer een aantal maanden officieel gelanceerd en sinds enkele weken in Nederland en België (DP-UB820) verkrijgbaar. De speler beschikt dankzij eerdere updates over ondersteuning voor HDR10 en HDR10+ maar sinds vandaag middels een firmware-update dus ook over ondersteuning voor de HDR-standaard van Dolby.

Zowel HDR10+ als Dolby Vision bieden HDR-weergave middels dynamische metadata. Dat betekent dat de HDR-weergave per shot of frame geoptimaliseerd kan worden. HDR10, de meestgebruikte standaard, beschikt over statische metadata, waardoor de HDR-weergave voor een gehele uitzending middels één setting vaststaat. Op dit moment is er echter nog geen content met HDR10+. Dolby Vision zien we terug op Ultra HD Blu-ray discs en via streamingdiensten als Netflix.

Naast ondersteuning voor de HDR-standaard van Dolby brengt firmwareversie 1.21 Amazon Prime Video, de streamingdienst van Amazon, naar de UHD Blu-ray speler van Panasonic. Netflix is via een eedere update reeds aan de speler toegevoegd.

Bekijk ook de complete Panasonic 2018 – 2019 Ultra HD Blu-ray speler line-up.

Reacties (7)