Panasonic kondigt Ultimate Audio SC-UA7 en SC-RS52 aan

29 februari 2016 2 Minuten 0 Reacties
panasonic-sc-rs52

Panasonic heeft twee Bluetooth-speakers met hoge kwaliteit audio aangekondigd, namelijk de Ultimate Audio SC-UA7 en SC-RS52. De SC-UA7 beschikt over maar liefst 1700W aan vermogen. Op de SC-RS52 kunnen gebruikers 25 cd's opslaan.

Ultimate Audio SC-UA7 en SC-RS52 aangekondigd

Panasonic kondigt wederom twee Bluetooth-speakers aan. De eerste, de Ultimate Audio SC-UA7, is een 2.1ch alles-in-één-systeem met een vermogen van 1700W. Daarnaast beschikt de SC-UA7 over een Airquake Bass-configuratie die in de buurt van de luidspreker fysiek voelbaar is. Vier kleine poorten trekken het geluid uit de dubbele woofers, zodat er geen lucht kan ontsnappen en het geluid krachtig is. De midrangewoofers en tweeters zijn aan drie zijden van het systeem geplaatst voor een geluidsbereik van 180 graden.

In totaal beschikt de alles-in-een-luidspreker over tien aparte luidsprekerunits: twee woofers van zestien centimeter, vier midrangewoofers van acht centimeter en vier tweeters van zes centimeter. Ook biedt de SC-UA7 een reeks netwerkmogelijkheden. Smartphones en tablets zijn middels Bluetooth aan het hifi-systeem te koppelen. Daarnaast kunnen met de Panasonic Max Juke-app playlists worden samengesteld en standaard bedieningsfuncties uitgevoerd, zoals volume, afspelen, pauzeren en EQ-instellingen.

Het hifi-systeem heeft ook twee usb-poorten, voor het delen en afspelen van muziek, en genoeg intern geheugen om ruim duizend nummers op te nemen.

Advertentie

De nieuwe SC-RS52, die verkrijgbaar is in zwart en wit, beschikt eveneens over Bluetooth. Twee full-range Nano Bamboo-luidsprekers van 6,5 centimeter zijn voorzien van een grote magneet en speciaal vervaardigde spiraalvormige akoestische poorten om bastonen te kunnen produceren. Daarnaast is het vermogen van 40W gecombineerd met een derde generatie Lincs D-Amp en een zeer stevige behuizing wat zorgt voor een geringe vervorming. Naast streamen van muziek, kun je ook meteen digitaal afspelen.

De SC-RS52 wil ook een moderne oplossing voor het beheren van een cd-verzameling aanbieden en combineert 4GB aan intern geheugen met een standaard cd-lade. Ook hebben consumenten de mogelijkheid die muziek op te nemen op het apparaat en direct af te spelen, met één van de vijf toegewijde knoppen. Heb je al muziek opgenomen en wil je toch wat anders opslaan? Dan kun je dat geheugen leegmaken en opnieuw volgooien met muziek. De bestanden worden opgeslagen in hoogwaardige WAV-bestanden.

Prijzen

  • SC-UA7 (zwart): prijs nog niet bekend, september 2016
  • SC-RS52 (zilver): 249 euro, mei 2016

Voor een overzicht van alle home cinema-producten die Panasonic in 2016 naar Nederland brengt, waaronder tv’s, kun je terecht in het 2016 home cinema overzicht.

Reacties (0)