‘Panasonic komt in de herfst met eerste 4K Ultra HD televisies’

10 juli 2013 1 Minuut 1 Reacties
Panasonic-4K-OLED

Grote tv-fabrikanten als Samsung, Sony en LG hebben reeds 4K Ultra HD tv's gelanceerd en sommige modellen zijn reeds in Nederland te koop. Panasonic loopt op dit vlak nog achter maar daar komt komende herfst mogelijk verandering in.

Volgens bronnen van het Japanse Nikkei brengt Panasonic in de herfst van dit jaar haar eerste 4K Ultra HD tv’s op de markt. In september vindt de IFA 2013 beurs plaats in Berlijn en dat lijkt dan ook de meest logische plek om de nieuwe modellen te presenteren.

De Japanse fabrikant zou werken aan een complete serie met schermformaten van 50-inch tot 85-inch. Panasonic zou gekozen hebben voor de lcd-techniek met Edge Lit led achtergrondverlichting en dus geen plasma modellen met 4K Ultra HD resolutie op de markt brengen. Verdere specificaties van de televisies zijn nog niet bekend.

Eerder dit jaar toonde Panasonic tijdens CES 2013 al een 4K Ultra HD tv maar dit model was voorzien van een oled-paneel. De kans is klein dat Panasonic een dergelijke tv binnen afzienbare tijd op de markt brengt.

Lees meer over 4K Ultra HD en of het verstandig is je nu al voor te bereiden op deze hogere resolutie.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

peter

peter
11 juli 2013 om 16:56

Wordt ook lastig om een oled te verkopen wanneer Panasonic een 4K plasma op de markt zou brengen denk ik.

Inloggen