Panasonic brengt Filmmaker Mode naar 2020 oled tv’s

06 september 2019 1 Minuut 4 Reacties
Filmmaker mode

Eind vorige maand maakte de UHD Alliance bekend met de zogenaamde Filmmaker Mode voor televisies te komen. Onder meer LG en Panasonic gaven deze modus in tv's te willen verwerken. Panasonic laat deze week tijdens IFA weten dat we de modus pas in 2020 op de eerste modellen kunnen verwachten.

De Filmmaker Mode is een initiatief van de UHD Alliance, een samenwerking tussen verschillende partijen uit de film- en tv-industrie. Het doel van de nog te ontwikkelen beeldmodus is om consumenten op hun tv’s een filmervaring te bieden precies zoals de filmmaker het bedoeld heeft. En dat betekent dus ook het uitschakelen van de meeste motion-opties waarmee beelden kunstmatig vloeiender worden gemaakt. In principe wordt alle nabewerking die de tv doet tijdens het weergeven uitgeschakeld, zodat je kunt kijken naar de film in zijn puurste vorm, zoals ook de regisseur hem zag bij de montage.

Panasonic laat tijdens IFA 2019 in Berlijn weten dat de Filmmaker Mode in 2020 op de eerste tv’s verschijnt, en dat zijn dan de high-end oled tv’s van het merk. Je kunt de modus op deze modellen inschakelen middels een daarvoor bestemde knop op de afstandsbediening. De UHD Alliance gaf aan dat het daarnaast ook mogelijk is de modus automatisch te laten inschakelen met behulp van metadata in het signaal, maar of dit ook door de Panasonic oled tv’s ondersteund zal worden is nog niet duidelijk.

Ook LG gaf aan met de modus aan de slag te willen, maar de Koreaanse fabrikant kan nog geen uitspraken doen over hoe en wanneer de modus precies op televisies verschijnt.

Reacties (4)