Onderzoek: Helft van de ondervraagden zou een Apple HDTV kopen

08 augustus 2012 1 Minuut 0 Reacties
Apple-HDTV-prototype

Het is alweer een paar weken geleden dat we geruchten over een Apple HDTV, ook we, iTV genoemd, voorbij zagen komen maar dat betekent niet dat consumenten er niet warm voor lopen. Uit een onderzoek van Piper Jaffray analist Gene Munster, de man verantwoordelijk voor een deel van deze geruchten, blijkt dat iets minder dan de helft van de consumenten een Apple HDTV zou kopen.

49 procent van de Amerikanen die aan het onderzoek meededen gaven toe interesse te hebben in een TV die door Apple gemaakt is. 29 procent van de ondervraagden die op dit moment niet op zoek is naar een nieuwe TV gaf zelfs aan dat de lancering van een Apple TV waarschijnlijk voldoende is om toch een nieuwe TV aan te schaffen. Volgens analist Munster betekent dit dat consumenten maar al te graag de 7-jarige levenscyclus van een TV onderbreken wanneer het grote merk Apple met een model langskomt. Op zich geen verrassing aangezien eerdere producten van Apple, waaronder de iPhone en iPad, als warme broodjes over de toonbank gingen.

Het enige element dat nog roet in het eten zou kunnen gooien is volgens Munster de prijs. Consumenten zijn namelijk in de laatste 7 jaar steeds minder voor een TV gaan betalen en dus inmiddels gewend aan “lage” prijzen. De gemiddelde prijs van een 32 inch TV is met 76 procent gedaald sinds 2005. Apple staat bekend om een premium prijsstrategie en dat kan in de TV markt wellicht voor een tragere acceptatie zorgen.

Natuurlijk is dit allemaal vooruit lopen op de zaken aangezien Apple nog steeds niks officieel bekend heeft gemaakt over een eigen HDTV. Er zijn de afgelopen maanden genoeg geruchten verschenen en volgens deze geruchten zou het model, uitgerust met onder met AirPlay, Siri, iCloud en iTunes, ergens eind 2013 op de markt moeten verschijnen.

Advertentie

Wil je meer weten over de mogelijke Apple HDTV? Lees dan het artikel “Wat we kunnen verwachten van de Apple HDTV

Reacties (0)