MultiView: Tegelijkertijd op één TV naar twee verschillende bronnen kijken

10 september 2012 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-multiview

Als het op TV's aankomt dan is de ontwikkeling van nieuwe technieken bijna niet meer bij te houden. De meest recente ontwikkelingen zijn natuurlijk 3D en 4K Ultra HD. Wat 3D betreft houden de mogelijkheden echter niet op bij het weergeven van een derde dimensie. Je kunt er meer mee, zoals het tegelijkertijd weergeven van twee verschillende bronnen met eigen audio op één TV.

Samsung is een van de fabrikanten die aan de ontwikkeling van deze techniek werkt. De Koreaanse fabrikant heeft de techniek de naam MultiView meegegeven en zal binnenkort al een TV introduceren die hiervan gebruikmaakt. De 55ES9500 OLED TV, welke eind dit jaar op de markt moet verschijnen, zal de eerste TV met MultiView zijn. Het principe van de techniek is vrij eenvoudig; de ene persoon kijkt een spannende film terwijl de andere persoon op dezelfde TV naar een TV serie kijkt. Wat je kijkt doet er eigenlijk niet toe, zolang de bron maar anders is.

De techniek werkt helaas niet zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Je moet er namelijk wel de speciale Samsung MultiView 3D brillen voor opzetten opzetten. Wanneer je dit niet doet zie je namelijk de twee bronnen door elkaar zien lopen op het scherm. De MultiView 3D brillen zijn draadloos verbonden met de TV en kunnen middels een klein knopje aan de bovenzijde schakelen tussen de twee bronnen.

Hoewel het dragen van een bril tijdens het TV kijken misschien niet het meest comfortabel is levert dit wel een extra voordeel op. De brillen zijn namelijk voorzien van ingeboude speakers die dus ook alleen de audio van de bron die jij bekijkt weergeven.

Bron: 3DTV Magazine

Reacties (0)