LG brengt webOS 3.0 naar smart tv’s in 2016

22 december 2015 1 Minuut 0 Reacties
LG-55UB950V-review-webos

LG heeft laten dat het bedrijf volgend jaar webOS 3.0 wil introduceren voor zijn smart tv's. Het vernieuwde webOS 3.0 brengt niet alleen visuele veranderingen met zich mee, maar ook een aantal nieuwe opties.

LG presenteert webOS 3.0 in 2016

LG heeft laten weten tijdens CES 2016 in januari het webOS 3.0 uit te doeken te doen. Vandaag kondigt het bedrijf echter al aan wat we mogen verwachten van de software die we in 2016 op de smart tv’s van LG kunnen tegenkomen. Hieronder nemen we de belangrijkste veranderingen met je door. Met webOS 3.0 kun je…

  • twee zenders tegelijkertijd bekijken of één zender en een extern apparaat
  • LG’s Music Player-app gebruiken terwijl de televisie uit staat
  • inzoomen op het beeld met Magic Zoom, zonder verlies van beeldkwaliteit
  • de Magic Remote zo instellen dat je er ook je andere homecinema-apparaten mee kunt bedienen
  • het beeld van je smartphone op het scherm van je tv laten zien en zodoende apps streamen

Dat zijn nog niet alleen functies die webOS 3.0 met zich meebrengt. LG introduceert namelijk ook Channel Advisor en Channel Plus. Channel Advisor zal proberen te voorspellen wat je nu wil gaan kijken, op basis van wat je gekeken hebt en hoe lang. Channel Plus voegt televisiezenders samen met videostreamingdiensten, zodat je in een oogopslag kunt zien wat je allemaal kunt bekijken. Wanneer LG precies webOS 3.0 gaat vrijgegeven, is op dit moment nog niet bekend. Tijdens de CES 2016-beurs hopen we daar meer over te horen.

Reacties (0)