Koreaanse onderzoekers onthullen eerste 4D TV!

01 april 2011 1 Minuut 2 Reacties
4DTV

We zijn natuurlijk elke dag druk bezig je het laatste 3D TV nieuws te brengen, maar in Korea zijn ze al een stuk verder. Onderzoekers hebben daar 's wereld eerste 4D TV onthuld welke de zintuigen nog meer moet stimuleren tijdens het TV kijken. De 4D TV heeft een ingebouwd zintuiglijk paneel dat een soort damp de kamer in blaast om sfeer toe te voegen aan regenachtige momenten, een vibrerende motor heeft voor actie scenes, en een ventilator bevat om wind na te bootsen en geuren te verspreiden die passen bij de door jou gekozen content.

Volgens de onderzoekers zal de technologie in de nieuwe TV series van verschillende grote fabrikanten toegevoegd worden. Als 4D aanslaat zal de gehele filmbeleving weer op zijn kop staan en.. kunnen we allemaal weer nieuwe apparatuur aan gaan schaffen. We moeten nog maar even afwachten hoe het allemaal precies in zijn werk gaat en wat de voor-en nadelen zijn. Maar dat deze techniek er aan staat te komen is zeker.

Exacte release data en prijzen voor de eerste 4D TV’s zijn nog niet bekend, maar de onderzoekers voorspellen dat het nieuwe zintuiglijk paneel redelijk betaalbaar zal zijn om te implementeren en beloven ook een speciale Sense set-top-box voor oudere HDTV’s. Wij zijn benieuwd; zou jij een 4D TV kopen?

Bron: Eno Aprilo

Reacties (2)