Korea: ‘Neem elk uur een pauze wanneer je 3D TV kijkt’

21 december 2010 1 Minuut 0 Reacties
3d2_wideweb__470x379,0

Ga jij voor de kerst nog even snel een 3D TV aanschaffen of ben je van plan tijdens kerst met de gehele familie rond de 3D TV te gaan zitten? Mocht je dit van plan zijn moet je ook bereid zijn om elk uur 5 tot 15 minuten pauze te nemen en goed te kijken of je op de juist afstand van het scherm zit.

Dit is althans de bevinding van de KCC (Korea Communications Commission), die net een complete studie naar de effecten van 3D TV op kijkers heeft afgerond. De resultaten tonen dat je een pauze van minimaal 5 minuten zou moeten nemen voor elk uur dat je naar 3D TV kijkt, en ook blijkt de meerderheid van de 3D TV kijkers al na 15 minuten last te ondervinden van het 3D effect.

Deze bevindingen zijn het resultaat van een klinische studie onder 115 mensen tussen 18 en 55 jaar oud en hebben geleid tot een aantal aanbevelingen over hoe je 3D TV zou moeten kijken. De KCC zegt dat je op een afstand van twee tot zes maal de verticale hoogte van het display zou moeten kijken. Dit houdt een maximum van 2,4 meter in voor een 32 inch scherm, of een maximum van 3,73 meter voor een 147 inch scherm. Ook zegt de KCC dat je iets van het midden zou moeten zitten voor het beste en meest comfortabele effect.

Het comité achter dit onderzoek bevat experts uit de industrie, neurologen en psychologen, en de KCC zegt dat haar aanbevelingen verschillen van die in andere landen omdat deze komen uit klinische studies en medische meningen. De KCC wil haar studie in de toekomst nog verder uitbreiden.

Reacties (0)