Vuzix lanceert augmented reality 3D bril

15 februari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Vuzix-3D-bril

3D brillen worden steeds geavanceerder en kunnen zelfs al als stand-alone product waarbij geen extern display nodig is gebruikt worden. Het Amerikaanse Vuzix heeft deze week een nieuwe 3D bril geïntroduceerd die gebruik maakt van augmented reality. Middels twee camera's kunnen digitale beelden samengevoegd worden met de fysieke omgeving en in 3D ervaren worden.

Vuzix Wrap 1200 AR

De nieuwe bril heeft de naam Wrap 1200 AR meegekregen en is gebaseerd op de eerder gelanceerde Wrap 1200 bril. Deze bril maakt het mogelijk om een stereoscopisch 3D beeld weer te geven in een formaat van 75 inch. De Wrap 1200 AR beschikt daarnaast over twee camera’s aan de buitenzijde waarmee 3D filmopnamen van de fysieke omgeving van de gebruiker gemaakt kunnen worden. Deze beelden kunnen vervolgens onder de digitale laag gelegd worden waardoor digitale objecten zich in de fysieke omgeving van de gebruiker lijken te bevinden. Om de augmented reality ervaring te optimaliseren beschikt de bril over een sensor die de bewegingen van het hoofd analyseert en de beelden hierop aanpast.

Prijs en beschikbaarheid

De Vuzix Wrap 1200 AR is inmiddels via de webshop van de fabrikant verkrijgbaar voor een prijs van 1.500 dollar.

Geavanceerde 3D brillen

Overigens worden ook 3D brillen die samenwerken met een 3D display steeds geavanceerder. Zo zagen we eerder deze maand de SMI 3D bril met eye-tracking voorbij komen. Hierdoor kan de gebruiker een realistischer kijkervaring geboden worden.

Via: Engadget

Reacties (0)