Ja, de Xbox One S is een 4K Ultra HD Blu-ray-speler

15 juni 2016 1 Minuut 2 Reacties
xbox-one-s-the-verge

De onlangs aangekondigde Xbox One S van Microsoft is inderdaad een 4K Ultra HD Blu-ray-speler, die content ook kan upscalen die niet in 4K beschikbaar is. Er was wat verwarring ontstaan na de aankondiging van de kleinere spelcomputer - die verwarring is nu weggehaald.

Xbox One S is een 4K Ultra HD Blu-ray-speler

De Xbox One S is een kleinere versie van de Xbox One-spelcomputer, die ook iets meer in zijn mars heeft dan zijn oudere broer – het gaat hier niet alleen om een cosmetische update. Tijdens de E3-presentatie werd er gesproken over ondersteuning voor 4K Ultra HD, waarna er al snel verwarring ontstond over de mogelijkheden van het apparaat. Want wat houdt die ondersteuning precies in? Nu is duidelijk gemaakt dat de One S is voorzien van een 4K Blu-ray optische disc drive; je kunt dus de nieuwe 4K Blu-ray’s afspelen op dit apparaat.

Ook is het zo dat de spelcomputer in staat is oudere content (video en games) te upscalen naar 4K, wanneer je een Ultra HD-televisie hebt staan. Daarnaast biedt de Xbox One S HDR-ondersteuning aan voor de 4K Blu-ray’s en spellen die het hoge contrast en bredere kleurengamma ondersteunen. Dit betekent dus dat wanneer de One S beschikbaar is, je in feite een 4K Ultra HD Blu-ray-speler in huis kunt halen voor een prijs vanaf 299 euro – en dat is op moment van schrijven een veel lager bedrag dan de huidige prijzen voor die spelers.

Reacties (2)