IFA 2010: Sony kondigt eerste Google Internet TV aan

04 september 2010 1 Minuut 0 Reacties
Sony-internet-tv

Sony heeft op da IFA show in Berlijn tijdens een persconferentie de eerste Internet TV aangekondigd, ontworpen in samenwerking met Google. Ook werd door het merk het eerste prototype getoond waarmee de consument een TV met realistisch internet browsing in huis kan halen.

Details zijn er nog niet veel, maar Sony heeft aangegeven dat ze een zeer sterke alliantie heeft gevormd met onder andere Google om de eerste echte internet TV op de markt te brengen. Met het nieuwe TV model zou je tegelijkertijd kunnen browsen en TV kunnen kijken. Verder werkt de nieuwe TV op het Android operating system en maakt het gebruik van een Intel chip. Over het interne geheugen (HDD of Solide-state) is nog niets bekend. Wel heeft Sony nog laten weten dat het scherm op zich geen vooraanstaande technieken zal bevatten en dat de intentie is om puur een internet TV te fabriceren.

Voor kerst zou de eerste internet TV van Sony in de USA in de schappen moeten liggen. Wanneer Europa aan de beurt is zal later bekend gemaakt worden.

Meer informatie: Bekijk een video over hoe Google TV werkt

Reacties (0)