Hisense en Seiki lanceren goedkope 4K Ultra HD tv’s

13 november 2013 1 Minuut 3 Reacties
Hisense-4K-Ultra-HD-retina

In Nederland moet je wanneer je een 4K Ultra HD tv wilt kopen nog diep in de buidel tasten. De gemiddelde prijs van de verkochte Ultra HD tv's bedraagt namelijk ruim 4.000 euro. Aan de andere kant van de wereld worden er echter al goedkopere modellen gelanceerd dus wellicht wordt geduld beloond.

Het begin dit jaar nog onbekende Seiki heeft inmiddels aardig wat bekendheid vergaard door de introductie van goedkope 4K Ultra HD tv’s en het bedrijf lanceert deze week wederom een nieuw model. In de VS wordt een 55-inch model gelanceerd dat voor 1.500 dollar over de toonbank gaat en naast de hoge resolutie beschikt de tv onder meer over HDMI 1.4-poorten en USB-poorten. Eerder dit jaar lanceerde Seiki al een 39-inch model voor 699 dollar en een 50-inch model voor 1.199 dollar.

Ook Hisense brengt een goedkope 4K Ultra HD tv naar de VS. Het bedrijf introduceert een 55-inch model dat voor een aantrekkelijke prijs van 2.000 dollar over de toonbank gaat. De Hisense XT880 beschikt in tegenstelling tot het model van Seiki wel over diverse Smart tv functies met toegang tot apps als Netflix, YouTube, Pandora, twitter, en Facebook. Ook beschikt de tv over ingebouwd wifi voor koppeling met je thuisnetwerk, vier HDMI 1.4-poorten, drie USB-poorten en streaming van content middels DLNA.

Beide tv’s worden voorlopig alleen in de VS uitgebracht. Het is niet bekend of Seiki en Hisense plannen hebben om de 4K-modellen naar Europa te brengen.

Reacties (3)