Harde schijf aansluiten op je Xbox One: zo werkt het

22 september 2015 5 Minuten 59 Reacties
xbox-one

Die interne harde schijf van 500GB van de Xbox One is een lachertje in tijden van toenemende downloads. Tijd voor meer ruimte. In dit artikel leggen we uit hoe je gemakkelijk en snel een externe harde schijf aansluit op je Xbox One-spelcomputer.

Meer ruimte op Xbox One dankzij externe harde schijven

Over één dingen kunnen we het allemaal eens zijn: die interne harde schijven van de Xbox One en PlayStation 4 zijn een lachertje. Helemaal wanneer je bedenkt dat je tegenwoordig verplicht bent om games te installeren op de console en dat de gamesindustrie toch langzaamaan aanstuurt op een digitale distributie, waardoor je eigenlijk altijd ruimte tekort komt. Beide consoles zijn nu ongeveer twee jaar uit, dus is de kans aannemelijk dat je harde schijf vol zit. Heb je een Xbox One, dan kun je dat probleem eigenlijk snel oplossen.

Eigenlijk is het van de zotte dat je als gamer als snel tegen het limiet van de opslagcapaciteit van een Xbox One aanloopt. Wanneer je de console koopt, dan heb je niet eens de volle beschikking over de aangegeven opslagruimte. En dat je op een later moment wederom tientallen euro’s moet uitgeven aan een externe harde schijf, kon je ons vijf jaar geleden ook niet verkopen. Maar dit is de tijd waarin we nu leven – iedere keer games moeten verwijderen om een andere te kunnen installeren is natuurlijk alles behalve een ideale situatie.

Harde schijf op je Xbox One aansluiten – de voorbereidingen

Voor PS4-bezitters geldt eigenlijk dat ze voorlopig de pineut zijn. Wil je daar de opslagcapaciteit vergroten, dan dien je aan de slag te gaan met een schroevendraaier en moet je de originele harde schijf vervangen voor een nieuwe, wat voor sommige mensen, mogelijk, een ingewikkeld proces is. Xbox One-bezitters hebben het wat gemakkelijk, aangezien zij gewoon een externe harde schijf kunnen kopen en die kunnen aansluiten op één van de drie beschikbare USB-aansluitingen op het apparaat. Die schijf moet dan wel aan één voorwaarde voldoen.

De externe harde schijf moet USB 3.0 ondersteunen. Heb je nog ergens een oude harde schijf liggen die dat niet doet, dan heb je er helaas niets aan in combinatie met een Xbox One. De kans is dus groot dat je een nieuwe schijf moet kopen. Zelf heb ik er meteen maar één van 4TB gekocht, zodat ik er voorlopig geen omkijken meer naar heb. De Xbox One heeft geen limiet op het aantal terabytes dat het kan lezen, maar je kunt niet meer dan drie externe schijven tegelijkertijd aansluiten. Wel is er een minimum van tenminste 256GB.

Welke harde schijf je het geld waard vind, is een keuze die je zelf moet maken. Zolang de schijf een USB 3.0-kabel heeft, zit je goed. Dan mag je zelf weten of je een bepaald merk, een bepaald aantal giga- of terabytes of er eentje met of zonder stroomkabel wil, dat maakt voor de Xbox One niet uit. Vaak is het natuurlijk wel zo dat je naar verhouding minder betaalt voor meer ruimte, maar het bedrag dat je in een keer moet neertellen, zal wel even slikken zijn. Reken maar op bedragen van rond de 140, 150 of 160 euro per schijf.

Externe harde schijf aansluiten op Xbox One

Nu we alle voorbereidingen achter de rug hebben, kunnen we de harde schijf aansluiten. Mij werd vertelt dat je de USB-kabel in de Xbox en de schijf doet en dat de spelcomputer de rest zou moeten doen – dat bleek echter niet het geval. Wanneer je de schijf aansluit, dan verschijnt de notificatie in beeld dat de externe opslagruimte klaar voor gebruik is, als media-apparaat. Maar wij willen hem natuurlijk voor games en saves gebruiken en daarvoor moet je toch nog even wat extra handelingen verrichten onder het kopje instellingen.

  • Open de instellingen door op het knopje met de drie streepjes te drukken;
  • Open vervolgens Systeem;
  • Navigeer naar Opslag beheren.

Daar zie je de bovenstaande opties staan. In mijn geval zien we drie opslagmedia: de interne schijf, de externe harde schijf voor games en nog een harde schijf voor het afspelen van media, zoals films, series en muziek. Mijn gameschijf heeft Kaemz, maar aanvankelijk heeft die externe harde schijf nog geen naam.

  • Selecteer nu de externe harde schijf;
  • Kies de optie ‘formatteer voor games en apps;
  • Hernoem de harde schijf als je dat leuk vindt (is ook handig voor je eigen overzicht);
  • Wacht vijf tot tien seconden en start de Xbox One helemaal opnieuw op (niet in slaapstand, maar echt uit).
  • Klaar is kees: je kunt de harde schijf nu gebruiken voor je Xbox One.

Een externe harde schijf heeft meer voordelen dan alleen extra ruimte aanbieden op je spelcomputer. Het toeval wil namelijk dat de verbinding tussen de externe schijf en de Xbox sneller is dan de verbinding tussen de interne schijf en de Xbox One. Je kunt games dus sneller installeren en de laadtijden zullen iets korter zijn dan je gewend bent. Ook kun je de harde schijf ontkoppelen en meenemen naar je vrienden; daardoor hoef je een spel in kwestie niet opnieuw te downloaden naar de console van je vriend en kun je direct beginnen met spelen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (21)

Dustin

Dustin
31 augustus 2016 om 10:49

Even een vraagje,

Ik wil de spellen van mijn interne schijf naar mijn externe kopiëren, zodat dit alles op extern staat maar dat mijn saves niet verloren gaan. Hoe doe ik dat?

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
04 september 2016 om 11:04

Hoi Dustin,

In Games & Apps druk je bovenin in op Totale opslag. Dan op Intern.

Vervolgens dien je per game op Game beheren te drukken (knopje met drie streepjes) en daarna op Alles verplaatsen.

Kies de externe schijf uit en druk op Verplaatsen.

Er is geen mogelijkheid alles in één keer te doen.

Inloggen
Marco

Marco
03 september 2017 om 18:43

Hallo, werkt dit nog?
En als ik dan iets wil opslaan, moet ik dan aangeven waar ik het wil opslaan?

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
04 september 2017 om 11:30

Hoi Marco,

Yes, alles werkt nog steeds zoals hierboven beschreven. Nee, je kunt op de Xbox instellen wat de permanente opslaglocatie is, zodat je niet iets per ongeluk intern opslaat, terwijl je de game op je externe schijf wil hebben staan.

Inloggen
Jordan

Jordan
15 september 2016 om 11:42

hallo,

moet ik de schijf formateren/nieuwe partie voor maken voor ik hem aan mijn xbox kan koppelen?.
kan ik de schijf ook nog gebruiken voor mijn opleiding om er bijv. word bestanden op zetten?

met vriendelijke groeten,
jordan hennekens

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
15 september 2016 om 11:44

Hoi Jordan,

Je moet de schrijf formatteren wanneer het een oude schijf is. Heb je een nieuwe schijf gekocht, dan kun je hem meteen koppelen aan de Xbox One. In beide gevallen zal de console ervoor zorgen dat die klaargestoomd wordt voor gebruik met de spelcomputer, waardoor je de harde schijf dus niet meer voor iets anders kunt gebruiken.

Inloggen
Angela

Angela
07 mei 2020 om 22:08

Wat doe ik dan verkeerd? Hagelnieuwe schijf, plug hem aan en de xbox roept niets over formatteren en ziet hem alleen als media schijf. Krijg het ook handmatig niet voor elkaar. Krijg er zelfs bijna een echtelijke ruzie door…

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
08 mei 2020 om 09:16

Waarom krijg je het handmatig ook niet voor elkaar? De gids hierboven is een beetje verouderd, misschien staan sommige opties nu op een andere plek (dat moet ik even nakijken).

Inloggen
Remco

Remco
30 september 2016 om 15:01

Ik heb nog een vraag.
Ik wil graag meer ruimte voor meer games,alleen als je nou een extern harde schijf aansluit en hem er niet uit haald. Kun je dan je spellen daarop zetten en ook spelen. Of moet je het dan telkens over zetten?

Met vriendelijke groet,

Remco

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
30 september 2016 om 15:03

Zodra je de games hebt geïnstalleerd op de externe schijf en je laat de schijf gekoppeld en wel staan, dan kun je de games vanaf die schijf spelen.

Inloggen
Remco

Remco
30 september 2016 om 15:06

Wow dat wad snel.
Bedankt, dat was het enige wat ik niet echt wist.
Ook bedankt voor de rwst van de infomatie,erg handig!

Met vriendelijke groet,

Remco

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
30 september 2016 om 15:15

Graag gedaan man, veel gameplezier!

Inloggen
Ernst Mevius

Ernst Mevius
26 oktober 2016 om 18:42

Kan ik mijn HDD deels partitioneren voor Windows en deels voor Xbox? En kun je een SSD gebruiken (alleen of gedeeld)?

Inloggen
Ernst Mevius

Ernst Mevius
26 oktober 2016 om 18:47

En een NAS?

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
26 oktober 2016 om 18:50

Je kunt ook content (video’s, afbeeldingen en muziek) afspelen op je Xbox One, met de mediaspeler of bijvoorbeeld de Plex Media Server. Allebei te vinden in de Store.

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
26 oktober 2016 om 18:49

Nee, wanneer je een externe schijf wil gebruiken voor je Xbox, dan kun je hem ook alleen gebruiken in combinatie met de console. Je mag ook een externe SSD gebruiken.

Inloggen
Laurens

Laurens
27 november 2017 om 09:04

Kan ik na gebruik met de xbox de schijf weer terug formatteren voor pc???? want hij herkend hem nu niet meer

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
27 november 2017 om 09:06

Dat kan, maar dan ben je wel alle data op de schijf kwijt (dus je saves en je games).

Inloggen
Laurens

Laurens
27 november 2017 om 09:11

Dank je wel, probleem is dat op de pc mijn HDD niet meer wordt herkend als schijf op de pc nu? Hoe formatteer ik deze dan weer voor de pc?

Inloggen
Julian

Julian
04 november 2016 om 19:16

Hoi, geldt dit enkel voor de games, of kan je ook de apps overzetten naar de externe hardeschijf?

Alvast bedankt!
Mvgr, julian

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
04 november 2016 om 21:06

Je kunt ook apps overzetten.

Inloggen
samantha

samantha
06 december 2016 om 13:37

hoi 🙂
ik heb denk ik iets stoms gedaan,heb pas de xbox in de kast gedaan en sinds die niet gebruikt heb ik de harde schijf van me omgebouwde xbox geformateerd.nu heb ik hem weer aangesloten en harde schijf nog eens geformatteerd en een spel opgezet om te proberen maar hij pakt me harde schijf niet meer volgens mij ontbreekt een programma dat het kan afspelen
http://xbox360-key.nl/handleiding-usb-harddisk-formatteren-en-gereed-maken-voor-x360key/
het 3e plaatje staat een pion met de naam dae en die heb ik niet meer help want me zoontje wilt weer lekker kunnen game

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
06 maart 2017 om 16:26

Hoi Samantha,

Ik begrijp dat het om een omgebouwde Xbox gaat? Los van het feit dat ik niet weet om wat voor Xbox het gaat: we staan niet voor het illegaal downloaden en verspreiden van games. Derhalve kunnen we je ook niet helpen. Ik hoop dat je dat begrijpt.

Inloggen
Luca

Luca
18 december 2016 om 18:56

Ik heb een vraag ik heb net een externe hardeschijf gekocht maar er staat gelijk in beeld dat ik die moet formateren, ben ik dan alle spellen kwijt met waar ik was bijvoorbeeld prestige 2 op COD of staan die dan op de externe hardeschijf

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
18 december 2016 om 19:01

Als je hem net gekocht en nog niet gebruikt hebt, kun je de externe schijf gewoon formatteren. Want als het goed is, staat er nog niets op, natuurlijk. Je hebt hem immers net gekocht, zeg je.

Inloggen
esmp3

esmp3
04 januari 2017 om 18:28

Hallo allemaal.

Ik heb een vraag, ik heb een externe hd aangesloten op de xbox one maar nu heb ik geen draadloos internet meer.
Hoe kan ik dat oplossen?
Het is een 2,5 inch hd.

Alvast bedankt.

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
07 februari 2017 om 10:24

Ik zou even contact opnemen met de klantenservice, want volgens mij heeft dit niets met je externe harde schijf te maken.

Inloggen
Michael

Michael
07 februari 2017 om 09:12

Hallo,

Ik heb een externe harde schijf aangesloten en alles werkt perfect.
Alleen de harde schijf blijft altijd aan staan ( blauw lampje ) omdat de xbox nooit helemaal uit staat maar in slaapstand ( standby ).

Moet ik de harde schijf dan loskoppelen naar uitzetten? Of kan het geen kwaad dat deze altijd aan staat?

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
07 februari 2017 om 10:23

Het kan geen kwaad dat de schijf aan blijft staan. Sterker nog: het is handiger. De Xbox updatet namelijk automatisch de games die op je externe harde schijf staan, dus dan is het niet handig als de console er niet bij kan.

Mocht je het toch geen prettig idee vinden, dan raad ik je aan de Xbox One altijd helemaal uit te schakelen wanneer je hem uitzet, dus niet in de standby-modus. Wanneer je dat doet, dan kun je bij Instellingen > Aan/uit en opstarten > Energiemodus en opstarten > Als Xbox uit staat, opslag uitschakelen aanvinken. Dan weet je zeker dat alles uit is wanneer je dat wil.

Inloggen
Robbie

Robbie
12 augustus 2019 om 21:23

Hallo Wesley,
Bij mij ontbreekt de optie opslag uitschakelen. Kan deze nog ergens anders bij de instellingen staan?
Het lukt nu niet om de externe schijf helemaal uit te schakelen.

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
13 augustus 2019 om 09:52

Als die niet op de plek staat zoals hierboven beschreven, dan weet ik het ook even niet. Ik zie de optie hier op mijn eigen Xbox One X staan, dus denk ook niet dat een recente update de optie verplaatst heeft. Wat voor harde schijf heb je? Is het er een die een losse stekker heeft of zijn stroom via usb binnenkrijgt? Misschien zit daar nog een verschil in. Dat durf ik niet te zeggen: mijn harde schijf heeft een losse stekker en kan dus apart uitgeschakeld worden.

Inloggen
Rogier

Rogier
11 februari 2017 om 13:22

Als een externe schijf eenmaal is geformatteerd voor games op de de x-box one is het daarna dan nog mogelijk om hem weer opnieuw (op de x-box)te formatteren voor muziek e.d.

Inloggen
Robert

Robert
02 maart 2017 om 19:54

Hey Wesley ik heb een externe schijf aangesloten maar kijg geen melding wat doe ik fout het is trouwens een seagate usb3.0

Groetjes Robert

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
02 maart 2017 om 20:12

Hoi Robert,

Dat het usb 3.0 is, is in elk geval goed. Kijk even goed na of je wel een schijf hebt van tenminste 256 GB en of er geen partities op staan.

Daarnaast doe je er goed aan om de meest recente versie van Windows op je Xbox One te installeren. Ook kun je nog even handmatig checken onder de instellingen of je harde schijf wellicht toch herkend is.

Helpt bovenstaande niet, dan ligt het probleem ergens anders. Je kunt ook altijd even checken of je harde schijf wel wordt herkend op een pc of laptop. Is dat het geval, dan raad ik je aan de Xbox One-knop (waarmee je hem aan en uitzet, die op de console zit), ruim tien seconden in te drukken. Hiermee voer je een hard reset uit. Zet nu de Xbox weer aan en sluit ook de schijf aan. Werkt het dan nóg niet, dan kun je contact opnemen met Microsoft. Dan zou ik het namelijk ook niet meer weten 😉

Inloggen
Mathyn Velthuis

Mathyn Velthuis
25 april 2019 om 16:20

Hallo Wesley!

Ik heb zojuist een nieuwe externe harde schijf aangeschaft voor mijn Xbox One S. Momenteel heb ik hem aangesloten en wordt de schijf ook gedetecteerd, alleen krijg ik niet de optie om de schijf te formatteren voor games. De automatische melding komt niet en via het Opslag-scherm heb ik alleen de opties ‘Content bekijken’ en ‘Instellen als opnamelocatie’. Het lukt me dus nog niet om er games op te installeren, heb al een paar keer de ‘hard reset’ methode toegepast en verwisseld tussen de verschillende USB-ports, maar nog geen vooruitgang. Als u nog iets zou weten wat er aan de hand is of wat ik kan doen, zou dat erg veel helpen!
Alvast Bedankt!

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
25 april 2019 om 16:39

Het lijkt erop als je harde schijf nu als locatie fungeert waar je je opgenomen media naartoe opslaat.

Maar het kan zijn dat de harde schijf al correct ingesteld is. Heb je al geprobeerd er een game naartoe te kopiëren?

Staat de harde schijf wel tussen de opslagopties, zoals in de screenshots hierboven (Extern)? Daar kun je de schijf handmatig formatteren.

Mocht dat allemaal niet lukken dan dien je de schijf even via je Windows-pc te formatteren naar FAT32.

Inloggen
Mathyn Velthuis

Mathyn Velthuis
25 april 2019 om 17:04

Ik reageer even nogmaals hierop aangezien het me niet lukt op uw reactie te reageren. Uw eerste gedachte klopt, hij geeft aan media op te nemen. Het kopiëren van een spel is niet mogelijk. De schijf wordt wel gedecteerd op het scherm, maar ik krijg niet de optie ‘Formatteren naar games en apps’ als ik erop druk. Enkel de opties ‘Content bekijken’ en ‘Instellen als opnamelocatie’. Het formatteren via pc heb ik nog niet gedaan, omdat ik zelf niet zeker weet hoe dat moet, maar ik zal mezelf even moeten leren hoe dat in zijn werk gaat. Als u nog tijd zou hebben om het in uw woorden uit te leggen, zou dat ook gewaardeerd worden 🙂
Evenwel een fijne avond nog!

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
25 april 2019 om 17:20

Je kunt ook helemaal onderaan het artikel zelf een reactie plaatsen, dat is wel zo makkelijk voor het overzicht 🙂

Formatteren is gelukkig niet heel moeilijk. Wanneer je de harde schijf hebt gekoppeld aan je pc, dan ga je naar de bestandsbeheerder of Deze pc. Daar zoek je de externe schijf op (let wel op dat je de juiste kiest). Je klikt er met je rechter muisknop op en kiest formatteren. In het venster dat nu in beeld staat onder meer Bestandssysteem, met een kiesmenu. Nu staat die als het goed is op NTFS. Klik daarop en maak er FAT32 van. Klik nu op starten. Wacht even tot die klaar is en sluit hem dan opnieuw aan op je Xbox.

Inloggen
Jelle

Jelle
09 maart 2017 om 19:58

Hey Wesley,

Goede guide! Ik zat al even te dubben over de hoe-en-wat omtrent een externe harde schijf op de X-One, omdat dit nergens anders echt goed wordt toegelicht.

Daarom dus ook super bedankt voor de heldere begeleiding! Direct een 4T externe besteld. (Zoals je aangeeft is dan idd de €/Tb verhouding stukken aangenamer)

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
09 maart 2017 om 21:21

Graag gedaan, Jelle. Uiteindelijk valt het aansluiten best mee, maar het is wel handig als je weet waar je mee bezig bent.

Inloggen
Manuel

Manuel
22 juli 2017 om 10:51

Beste wesley,

Ik wilde dmv een externe harde schijf mijn savegame overzetten van xbox 360 naar xbox one, bijma een halve dag mee bezig geweest want ik gong de save ook modden.
Helaas moest ik de schokf formatteren, maar ik kan mijn schijf nu nergens nmeer lezen behalve op mijn xbox.
Is hij nu alleen toegewezen aan de xbox?

Met vriendelijke groet. Manuel.

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
22 juli 2017 om 13:33

Hoi Manuel,

Modden is niet iets waar we ons mee bezighouden. Het enige dat ik kan zeggen is dat wanneer de schijf is geformatteerd, die alleen op de Xbox One te gebruiken is. Je kunt ook je ongemodde savegames in de cloud opslaan op de 360 en dan vervolgens automatisch laten synchroniseren naar je Xbox One. Uiteraard moet de game in kwestie wel backwards compatible zijn en dien je hiervoor Xbox Live Gold te hebben.

Inloggen
Patricia

Patricia
04 oktober 2017 om 17:48

Hallo, ik heb de harde schijf aangesloten op mijn one maar ik kom niet veel verder dan de harde schijf selecteren, dan staat er dat er niks in staat/zit. verder kom ik helaas niet. wat doe ik verkeerd?

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
04 oktober 2017 om 17:56

Waar staat er precies dat er niets in staat?

Inloggen
Laurens

Laurens
27 november 2017 om 09:07

Hoi ik heb een harde schijf voor bulk transfer gebruikt van de one naar de One X. Hiervoor heb ik een HDD geformatteerd op de one. Dit is allemaal goed gegaan maar nu wil ik de schijf weer gebruiken op de pc, maar volgens mij kan ik hem niet meer terugformatteren?? Klopt dit of is dit nog wel mogelijk? ALs ik had geweten dat hij na formatteren op de xbox alleen nog maar hiervoor te gebruiken was had ik een andere gekocht. Dank voor het antwoord alvast

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
27 november 2017 om 09:15

Dit is gelukkig wel mogelijk, maar is best ingewikkeld (de insteek van dit artikel was dan ook dat je de harde schijf niet meer voor andere dingen gebruikt). Check deze website maar, die heeft een goed te volgen stappenplan: https://www.gottabemobile.com/how-to-fix-your-hard-drive-after-using-it-for-xbox-one/

Inloggen
Maurits

Maurits
20 februari 2018 om 07:51

Heb een oude 1 TB schijf met een losse kabel USB 2.0.Als ik deze kabel vervang door deze 3.0 USB kabel met mini USB werkt het dan ook ?

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
20 februari 2018 om 09:05

De Xbox One ondersteunt geen mini-usb, maar als je harde schijf dat wel ondersteunt, zie ik geen reden waarom niet. Je kunt het altijd proberen.

Inloggen
Maurits

Maurits
20 februari 2018 om 10:04

Mini USB gaat in de harde schijf.usb 3.0 in de Xbox.Snoertje besteld bij Ali Express.

Inloggen
Maurits

Maurits
21 februari 2018 om 07:38

Raar idee dat alleen het snoertje het verschil maakt.moet de schijf zelf ook niet een speciale ingang hebben ?

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
21 februari 2018 om 09:01

Dat is lastig te zeggen. Ik weet niet wat voor harde schijf je hebt. Als jij zegt dat die schijf mini-usb heeft, dan is dat de ingang die je wellicht bedoelt.

Inloggen
Maarten

Maarten
22 maart 2018 om 16:43

Hoi Wesley,
Helder artikel.
Het aansluiten van de HDD was geen enkel probleem. Echter, afentoe wordt de schijf spontaan niet meer herkend. Soms bij het opstarten, soms als je al een tijdje zit te spelen (grrrr). Meestal wordt de schijf daarna meteen weer herkend, soms helpt opnieuw opstarten of aan het kabeltje rommelen.

Heb je een tip? Zit er verschil in de poorten?
Ik las iets over een optie om de storage aan te laten bij uitschakelen, maar dat lijkt me nvt als je m op standby zet.
Ander kabeltje proberen? (Zo ja, welke?)

Het gaat om n schijf ‘speciaal voor xbox one’ met meegeleverde kabel.

Alvast bedankt,
Maarten

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
23 maart 2018 om 10:23

Hoi Maarten,

Thanks voor je compliment! En vervelend van je schijf; ik kom zelf dit probleem echter niet tegen.

Er zit geen verschil in poorten. Ik weet niet welke Xbox je hebt, maar je kunt in principe elke poort gebruiken (die aan de achterkant, maar ook aan de zij- of voorkant).

Ikzelf heb ervoor gekozen om de schijf altijd aan te laten staan, ook omdat ik vaak games en systeem- en game-updates download wanneer ik niet actief achter de Xbox zit. Dat gaat dus allemaal automatisch. Mijn Xbox staat altijd in stand-by en mijn harde schijf staat dus altijd aan.

Mocht je het vinkje binnen de instellingen nog niet hebben uitstaan (van dat uitschakelen), dan kan ik je aanraden dat wel te doen. Zo weet je zeker dat je harde schijf nooit uitgaat, zonder dat je dat zelf wil.

Wat het kabeltje betreft: moeilijk te zeggen, maar het meegeleverde kabeltje moet voldoende zijn. Wat voor harde schijf het is, maakt in principe verder niet uit — maar ‘speciaal voor Xbox One’ klinkt in elk geval goed. 🙂

Mocht je nog steeds problemen hebben met je harde schijf, dan kan ik je aanraden contact op te nemen met de fabrikant van het product.

Inloggen
Stephan

Stephan
21 december 2018 om 23:39

Hallo Wesley,
Ik ga morgen dit ook eens proberen zodra mijn nieuwe hdd binnen is.
Nu had ik 1 vraagje aan je, Stel ik zet cod black ops 4 op de externe hdd, en er komt een update uit voor dat game, gaat het automatisch naar de externe hdd ? of blijft dat op de xbox one staan ?

Inloggen
Stephan

Stephan
16 januari 2019 om 00:42

Sorry, helemaal vergeten,
het is allemaal gelukt, en alle updates gaan ook naar de externe hdd. en spellen zijn stuk sneller geworden met laden, Top bedankt

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
16 januari 2019 om 16:43

Heel fijn!

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
22 december 2018 om 09:24

De update gaat naar de plek waar de gamedata staat opgeslagen. Dit werkt het beste als je je Xbox in standbymodus aan laat staan en instelt dat updates automatisch gedownload en geïnstalleerd mogen worden. Als er dan een update is, dan hoef je daar geen rekening mee te houden wanneer je je Xbox aanzet om te spelen; die is dan al geïnstalleerd.

Inloggen
Bas

Bas
15 januari 2019 om 22:29

is het ook mogelijk om een externe hdd van 4tb aan te sluiten die zelf ook stroomvoeding gebruikt via het stopcontact?

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
15 januari 2019 om 22:45

Jazeker.

Inloggen