Eerste prijzen LG BX-oled-tv’s verschijnen online bij prijsvergelijker

10 september 2020 1 Minuut 2 Reacties
lg-bx-oled

Waarschijnlijk lanceert LG binnenkort de nieuwe LG BX-lijn oled-televisies in Europa, aangezien de eerste prijzen online verschenen.

Prijzen LG BX verschijnen online

De prijzen zijn online verschijnen bij een Duitse prijsvergelijker. Voor het 55 inch model betaal je straks 1799 euro, terwijl het 65 inch model 2799 euro kost. Dit zijn althans de prijzen voor Duitsland, waar de tv’s begin oktober geleverd kunnen worden. De prijzen voor de Nederlandse markt zijn op moment van schrijven niet bekend, maar die liggen ongetwijfeld op hetzelfde niveau. Het idee leeft dat de prijzen echter snel gaan zakken, omdat de LG CX-modellen al voor langere tijd te koop zijn voor prijzen die veel lager liggen.

De LG BX-lijn moet de vorig jaar gelanceerd LG B9 gaan vervangen. De B-lijn van het bedrijf staat bekend om zijn betaalbare 4k oled-televisies, die allerlei features aanbiedt die je doorgaans alleen aantreft op duurdere modellen. Zo mag de LG BX rekenen op hdmi 2.1, VRR, e-arc en ALLM. Echter, slechts twee van de vier hdmi-poorten beschikken over hdmi 2.1, in tegenstelling tot vier op de LG CX- en GX-lijnen. Ook zit er een iets minder videoprocessor in, genaamd Alpha 7-3.

Het design van de televisies heeft nog het meeste weg van de LG CX-serie. Dit keer is er alleen geen 48 inch model beschikbaar. De enige twee formaten zijn 55 en 65 inch. Verder mag je rekenen op webOS 5.0 met streamingapps, drie hdr-formaten (HDR10, HLG en Dolby Vision) en zijn er zaken als AirPlay 2, HomeKit, Dolby Atmos en ondersteuning voor alle drie de VRR-systemen (namelijk: HDMI VRR, G-Sync en FreeSync).


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans

Frans
10 september 2020 om 16:26

Mooi dit maar er komen meer oled op de markt TCL en ZIVIO.
Ook prijs concurrentie dus zijn goedkoper dan de LG.
Maar LG is natuurlijk best wel goed. Dat moet je van die andere dan maar afwachten.

Inloggen
Frans

Frans
10 september 2020 om 16:28

ik bedoel vizio

Inloggen