Eerste details Samsung 2017 QLED en MU-serie lcd led tv’s bekend

03 februari 2017 2 Minuten 0 Reacties
samsung-qled-breed

Samsung heeft deze week in Barcelona meer details over de 2017 tv-series van het bedrijf weergegeven. De Koreaanse fabrikant introduceert weer een complete line-up, met QLED tv's als topmodellen.

Samsung 2017 tv’s, met QLED topmodellen

Een compleet overzicht met alle modelnummers, specificaties en prijzen hou je nog van ons tegoed maar voor nu kunnen we de eerste details van de 2017 Samsung tv line-up al delen. De topmodellen vinden we dit jaar terug in de Q9-, Q8-, en Q7-series. Dit zijn de zogenaamde QLED tv’s/ Met de huidige informatie lijkt het erop dat het nog steeds gaat om een technologie die sterk aanleunt bij de Samsung SUHD-modellen van vorig jaar, maar die gebruik maakt van een nieuw quantum dot-materiaal. De QLED-modellen komen met Edge lit led-verlichting, een 10-bit-paneel, een helderheid tussen de 1.500 en 2.000 nits, een nieuwe One Premium Remote afstandsbediening en een transparante glasvezelkabel die de verbinding tussen de tv en de One Connect Box verzorgt. De Q9-serie wordt alleen als flatscreen-versie uitgebracht, de Q8-serie is voorzien van een gebogen scherm en de Q7-serie komt in zowel platte als gebogen varianten op de markt.

Alle nieuwe tv’s voor 2017 worden voorzien van ondersteuning voor HDR HLG (Hybrid Log Gamma) en krijgen een vernieuwde versie van het Tizen smart tv-platform. De MU-modellen, wat eigenlijk de overige tv’s zijn, moeten het doen zonder het nieuwe quantum dot-materiaal. Ook in deze series brengt Samsung zowel gebogen als platte varianten op de markt. De helderheid van HDR-materiaal ligt op maximaal 1000 nits.

Bekijk ook de complete Samsung 2017 lcd led tv line-up. Hier vind je alle modellen, specificaties en prijzen. Bekijk daarnaast het 2017 home cinema overzicht. Hier vind je ook alle andere home cinema-producten die Samsung naar Nederland en België brengt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)